3-1

Den döda gnagaren jag hittade igår måste ha varit ett tecken på hur det skulle gå idag.
 
---
 
Upp i ottan som vanligt och bege mig till jobbet. Jobbade fram till tolv och stack sedan med treans spårvagn (den tar en fin rutt för övrigt!) mot avenyn och mötte upp med Calle som kommit ner från Trollhättan.
Vi käkade paj på Evas Paley och strosade sedan runt i Nordstan, Calle för att titta på kläder i allmänhet och jag för att titta efter främst ett kort samt handskar, men även lite löst efter en snygg rock.
 
Efter besöket i Nordstan var Calle ett par byxor och en tröja rikare och jag hade köpt både kort och handskar, men inte hittat någon rock (undantaget en snygg som mitt ekonomiska hjärta så smått avled av).
Nästa mål var käk på Picasso som öppnade vid fyra. Eftersom klockan vid uttåget från Nordstan var ungefär kvart över tre så stack vi till Lorensbergsteatern och satt utanför entrén och tjôtade tills det var dags att gå till Picasso.
På Picasso blev det för min del lasagne och två öl. Inga AIK-fans hade synts till på hela eftermiddan och så heller inte nu, däremot kom det flertalet IFK-supportrar och intog puben.
 
Vid halv sex-tiden kände vi att det var dags att gå mot dagens stora mål: Gamla Ullevi där bataljen mellan IFK och AIK skulle utkämpas ungefär klockan 19.00.
Vi kom in på arenan och letade upp våra finfina platser på övre plan nära levande sittplats. På platserna var såväl snajsiga t-shirtar med texten "Alla rensar fesk i Göteborg" som creperullar och lite påsar konfetti (jag hade även jackfickorna fyllda med egen konfetti då det uppmanades på mail inför matchen att man skulle ta med sig detta).
 
När så inmarschen skedde och "Snart skiner Poseidon" vackert började spelas yrde konfettin och creperullarna började kastas. Halsdukar hölls upp och merparten av arenans cirka 16000 besökare skrålade för full hals. Hur det såg ut utifrån har jag ingen koll på, men det kändes mycket gött att vara inblandad i.
 
Matchen i sig var underbar. IFK ägde matchen större delen av tiden, vann de flesta närkamperna och ville verkligen visa var skåpet skulle stå. Matchen slutade 3-1, men kunde med lite bättre IFK-skärpa säkert dragit iväg med ett par måls segermarginal till.
Sammanfattat kan man säga att IFK först sprang sönder AIK och malde ner dem och sedan vågade spela ut än mer vid siffrorna 2-0. AIK:s enda mål kom efter en tilltrasslad hörna och ledde till 2-1, men när IFK sedan fick straff vid 90-minutersstrecket och Haglund satte 3-1 så var saken klar. En underbar seger och en underbar stämning!
 
Efter matchen stack jag och Calle till ett café på Kungsportsplatsen och hängde där tills det var dags för mig att ta bussen mot Kungälv och Calle att ta tåget mot Trollhättan.
 
Nu är klockan 00:15 och en glad katt som saknat mig ligger bredvid och spinner. Imorrn är det jobb som gäller. Jobbdagen kommer garanterat gå undan då jag flyter på glädjemoln just nu efter dagens seger.
 
Den döda musen igår var alltså troligen ett tecken på att det stod mer gnagarmos på menyn idag.
 
Sov gött och blåvita drömmar!
 
 
 
 
 
Allsvenskan:%20Bl%C3%A5vitt-AIK%20-%20m%C3%A4ktig%20st%C3%A4mning%20vid%20inmarschen

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback