Breaking up from Breaking Bad

Igår nötte jag äntligen klart Breaking Bad. Äntligen säger jag eftersom jag inte blev helfrälst på stora delar av den.
Säsong 1 fram till andra halvan av säsong 3 är mest en lång och seg uppbyggnad innan det börjar hända saker under andra halvan av säsong 3 (undantaget avsnitt 2 i säsong 1 som var det roligaste avsnittet i hela serien).
Som hel säsong var säsong 4 tveklöst bäst och nu när jag sett klart sista säsongen, säsong 5, står jag fast vid det jag tyckte efter säsong 4, att serien borde ha slutat då. Hade den tagit slut där hade det känts bra mycket mer passande. Istället kommer säsong 5 som, utan att avslöja för mycket detaljer, ballar ur i det mesta på de flesta sätt. Undantaget korta sekvenser samt absolut sista avsnittet som var ganska bra.
 
Sammanfattningsvis tycker jag Breaking Bad är enormt överskattad. Den är helt okej, absolut, ett tidsfördriv som nu är avklarat med flera bra skådespelare, men att den på imdb i skrivande stund är rankad högre än exempelvis serier som Sopranos är ett stort skämt (om man ska jämföra med en serie om kriminalitet). Största minuset med Breaking Bad var att manuset var såpass ojämnt. Vissa sekvenser kunde det vara grymt, andra var det direkt svagt, därav att jag får sammanfatta med orden "helt okej".
Sopranos är en serie jag kan tänka mig att se om någon gång i livet, det kan jag inte med Breaking Bad.
 

SÅ! Med det sagt vänder jag mig mot framtiden och dagens göromål: En artikel ska fås ihop under eftermiddagen och sedan ska jag ladda inför morgondagens resande, hängande och partande.
 
 

Hade ingen aning om att denna låt var specialskriven för Scan. Har ofta haft den i huvudet under åren men inte letat upp den förrän nu. Weird. Grym är den i alla fall.

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback