Cloud Atlas

Efter gött libanesiskt käk stack vi till bion. Filmen var mäkta bra, en stark fyra enligt mig. Såhär skrev jag nyss på filmtipset:
 
Finns mycket man kan säga om denna film, för mycket för att man ska kunna ge en rättvis kort recension här egentligen. Det är ganska mycket att ta in, filmen kräver ens odelade uppmärksamhet. Ett antal historier berättas parallellt där många av skådespelarna i filmen återkommer flertalet gånger i olika roller beroende på tidsperiod. Snygg på alla sätt, riktigt bra skådespelare och framför allt en välgjord historia om livet med skönt berättarspråk. Har både tyngd och dramatik såväl som några lite mer humoristiska och lättsammare partier. Stark fyra och många förvånade och kritiska röster höjdes i slutet av förra året när filmen inte Oscarnominerades i en enda kategori.
B B B B+ helt enkelt.
 
För fler kortare recensioner jag har gjort, utöver de jag skrivit förr i bloggen, kan ni klicka här.
 
---
 
Väl hemma igen tryckte jag och bror i oss lite vodkapreparerade gelénallar. Ganska goda, men märktes ju att de inte var helt legitima om man säger så. Bidrog troligen delvis, tillsammans med att jag sovit max 5-6 timmar per natt hela veckan, till att jag var helt död redan vid ett-tiden då det skulle setts på film. Satt och halvsov första kvarten sen fick det vara nog.
 
---
 
Om några timmar är det sista och avgörande matchen i svenska cupens gruppspel. IFK leder sin grupp och möter nu Kalmar. Matchen visas fantastiskt nog på SVT1. Gött mos!
 
Kvällen får vi ser hur den blir. Inte så värst actionfylld i alla fall och imorrn är det ny arbetsvecka.
 
Tjo!
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback