Äggfestival

Ovanligt högt besökarantal i förrgår, 13 pers. Inte illa. Är la för att det är påsk och folk börjar ha ledigt och tid att sitta och glo på bloggar.
 
Påsken för mig förflyter lugnt. Umgås med familjen och har det trevligt.
 
Tidigare idag åts påsklunch och lektes lapplekar. Lapplekar i min familj kan syfta på två varianter:
 
  • Variant ett innebär att pappa skriver små rim och/eller sätt att förflytta sig på lappar med hänvisning till nästa plats där nästa lapp ligger. När vi var små kunde det vara exempelvis "Hoppa på ett ben till gäststugans altan." och numer blir det snarare "Detta var er första lapp, gå nu ut till stugans trapp."
    I slutet av varje lapplek låg sedan oftast godis.
  • Variant två innebär att alla får varsin lapp och ritar upp ett rutnät. Ett antal bokstäver eller ett ord väljs sedan. Efter detta väljs ett antal ämnen. Man ska sedan komma på saker till varje ämne som börjar på varje bokstav. Exempelvis är ordet "GRUVA" valt och ett ämne är svenska flicknamn. Då kan det bli Greta, Rut, Ursula, Vera och Anna. När alla är klara med alla ämnen läser man upp det man har och förhoppningsvis har ingen annan samma saker som en själv. Är man ensam om något får man tre poäng, har man samma som någon annan får båda en poäng var. Den som har flest poäng när allt är "rättat" vinner!
Idag körde vi båda varianterna och höjde nivån av barnasinne och tankeverksamhet till skyarna.
 
Hoppas ni andra också haft en glad och trevlig påsk!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback