Sammanfattning av år 2012

När nu år 2012 tagit slut och år 2013 påbörjats är det som vanligt dags för mig att göra en lista över året som gått. Utan vidare krusiduller förkunnar jag därmed att listan är som följer:
 
 
Årets..
 
..resa: Road tripen naturligtvis! Grymt skön resa och banne mig inte sista gången en sådan görs. När större delen av Sveriges befolkning klagade på vädret så satt vi tre road tripare och flinade glatt då vi lyckades få bra väder att förfölja oss i stort sett hela resan på något magiskt sätt.
 
..jobb: Om man kallar det för jobb, så det projekt jag och två till gjorde i skolan gällande "Utmärkt Förening". Kul att få komma ut och träffa idrottsföreningar istället för att bara sitta instängd i skolan med massa ovettig teori som är till måttlig eller ingen nytta.
 
..låtar: Som alltid svårt, men exempelvis följande:
What the hell - Var på osedvanligt rebelliskt humör i början av året och ville ändra en massa saker i livet. Kände mig för snäll och undrade var jag varit om jag varit lite elakare under alla år än vad jag varit. Resultat? Egentligen inte så mycket mer än att jag gav mig fan på att jobba för att road tripen skulle bli av.
A real hero - Upptäcktes i och med grymma filmen Drive där den kan sägas vara filmens mest framträdande låt. Identifierade mig en del med texten och den lite både melankoliska och hoppfulla stämning som fanns i såväl musik som film.
Silenced by the night - Keane, ett band som jag innan varken tyckt bu eller bä om, kom plötsligt med en fantastisk komposition som de troligen aldrig kommer komma i närheten av igen. Upptäcktes lite i samma veva som föregående låt och har också lite av den hoppfulla känsla jag nämnde.
Petroleum - Kent kom plötsligt med en ny skiva som i stort är en bra bit ifrån äldre album i klass, men några spår stack ändå ut. Av dessa är Petroleum den klarast lysande stjärnan för mig på alla sätt och vis med sin mångbottnade smådystopiska text och svävande, tidlösa musik.
Skyfall - Äntligen kom den efterlängtade nya Bondfilmen! Inte den bästa av alla, men absolut EN av de bästa, och den rivstartade direkt med det i mitt tycke näst bästa Bondtemat någonsin (favoriten är Live and let die), Adeles Skyfall. Klassisk Bondkänsla med stor pampighet, men mörkare än någon gång tidigare, till det definitivt snyggaste introt någonsin. Dessvärre finns fortfarande inte detta intro i bra kvalitet än på tuben så länken är enbart innehållande låten, men det är inte fy skam.
Somebody that i used to know - Började som ett skämt när vi övertrötta i våras kollade på random musikvideos samtidigt som vi spelade FM hemma hos Peter. Störde mig på den för att jag inte gillade videon, men sen ju mer tiden gick, med studentkryssen som definitiva brytpunkten, så började låten växa och man insåg att den faktiskt var bra istället för ett skämt. Den får symbolisera kryssningen tillsammans med nästkommande låt.
1990 Nånting - Gick tillsammans med Gotye väldigt varm på kryssningens hyttkrök. Nostalgin visste inga gränser ju mer alkoholen flödade och stämningen höjdes. Att kryssningen faktiskt var en av mina bästa partyupplevelser någonsin gör inte saken sämre.
Benny Hill theme - Sammanfattar på något sätt road tripen. Vi lyssnade på rätt mycket musik och denna var egentligen inte mer spelad än något annat, men den personifierar glädjen vi kände. Mest framträdande roll hade den när vi siktade in oss på att köra igenom orten "Peppinge" enbart för att se hur peppade folk var där och själva visa oss peppade. Vi vevade helt enkelt ner rutorna och körde låten i fråga på hög volym glidandes fram på ortens gator. Enligt Erik såg en annan bilist med nervevade rutor nästintill chockad ut av oss utbölingars tilltag.
Ängeln i rummet - Spelades enkelt, stillsamt och vackert på piano i slutet av mormors begravning. Alltid tyckt att den är vacker men i detta sammanhang så blev det självklart ännu mer känsloladdat och betydelsefullt än vanligt.
Jag och min far - Magnus Uggla gjorde den starkaste tolkningen hittills i Så mycket bättre och fick i princip alla deltagare, vuxna män som kvinnor, att få tårar i ögonen. Så blev det även för mig som lätt kan säga att förutom nyss nämnda Ängeln i rummet så är detta låten jag tar med mig som mest personligt emotionell från året som gått.
Livin' thing - Symboliserar hela mitt och Claes uppsatsarbete. Framåt slutet när vi närmade oss alltmer att bli klara så spelades denna låt också alltmer flitigt, den blev liksom glädjetecknet för att vi jobbat så grymt bra. Självklart gick den varm även när vi var klara och firade med svingoda drinkar.
 
..filmer: Räknar snabbt upp några utan särskild motivering; Drive, Skyfall, The Help, The Hobbit: An Unexpected Journey och säkert ett antal till som jag inte kommer ihåg just nu. Premiären för två av filmerna jag nämnt är från 2011, men det spelar ju ingen roll då det var förra året jag såg dem. Som säkert märkts många gånger förra året i mina inlägg är i alla fall Drive den film jag tar med mig mest.
 
..konsert: Bruce Springsteen, utan konkurrens. Som jag sagt förr är jag inte helfrälst på all hans musik, men konserten i somras var något utöver det vanliga och nämndes till och med på Bruces egen hemsida som möjligen den bästa av hans konserter någonsin. Det är inte illa pinkat får man säga.
 
..tråkigaste: Självklart att min lilla stålmormor dog efter många turer mellan sjukhus, lägenhet och ålderdomshem.
 
..roligaste: Ni vet när man får ett sådant där sjukt skrattanfall för någon sketgrej? Man kan inte sluta skratta, allt som har med det att göra blir roligt. De kommer inte jätteofta, de är sällsynta. Man får vara glad om man får det i alla fall två gånger per år. Egentligen är de inte roliga i något större perspektiv, men just då, i skrattanfallet, finns inget som hade vart roligare. Det bästa sådana på länge var i våras när jag och Peter övertrötta satt och uppdaterade en fb-grupp gällande julbord. Liksom bara grejen, flera månader för sent sitta tidigt på morgonen och lägga in recept och bilder, musik som har med jul och julbord att göra. Det anfallet för mig var årets roligaste.
"Hörni! Vad säger ni om julbord?"
 
..bästa: Road tripen naturligtvis.
 
..sporthändelse: 4-4, mer behöver jag inte säga, jag låter Lasse Granqvist ta över.
 
..man: Trodde aldrig jag skulle säga det, men får faktiskt bli Zlatan.
 
..kvinna: Mormor.
 
..godaste: Förutom sista gången jag fick äta mormors mat så någon av otalet gånger det grillades i somras. Kött med bea eller aioli säger jag bara.
 
..serie: Vänner, som jag sett om.
 
..idrottande: Öhm.. ptjaa, hmm. Räknas "Sten, sax, påse" som idrottande? För i så fall har jag varit en jävel på det i år! Jaså, inte? Nahe. Okej. Då har jag inte mycket att skryta med annat än cyklande till och från skolan. Köpte ju en boxningssäck som jag ska börja använda nu när Joel flyttat ut, men det kommer ju räknas till året som nu börjat..
 
..klantighet: Har jag klantat mig så mycket i år? Näe, tror faktiskt inte det.. eller jo, möjligen när jag råkade köpa de svindyra cigarrerna av misstag men höll god min. Men annars allmänt när vi körde på fetingstenen under road tripen. Fast det ledde ju till något bra så det var en klantighet som gick hem kan man säga!
 
..köp: Tror inte jag köpt något jättefantastiskt till mig själv i år.. men även här får man väl säga på något sätt att föregående punkts cigarrer var något av årets köp.
 
..tonårsagerande: Lite vagt få känslor igen som inte uppstått på bra länge. De försvann dock ganska snabbt igen.
 
..siffra: Mitt telefonnummer som trots att jag äntligen skaffat mitt första abonnemang är detsamma; 0737201595. Eftersom vem som helst ändå kan googla mitt telefonnummer på typ eniro så spelar det ingen roll om jag skriver det även här, i vilket fall så är jag inte särskilt hemlig av mig.
 
..frisör: Min egen far som fått ta fram rakmaskinen varje gång jag kommit och hälsat på. Med den frisyr jag nuförtiden nyttjar så är han så god frisör som någon annan, med den stora skillnaden att han är fruktansvärt gratis!
 
..väg: Vägen mitt ute i ingenstans i Tving där Linus körde över den berömda stenen.
 
..bok: Blir den jag snart läst ut, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
 
..spel: FM, som alltid.
 
..utklädnad: SunTrip-reseledaren i all ära, men min clownutstyrsel var snäppet bättre!
 
..rekord: Publikrekordet som slogs när vi var på Bruce, 66561 pers.
 
..kurs: Blir dött lopp mellan den grafiska nu i höstas (som jag gick igenom felfritt utan att behlöva köpa en enda bok eller bildbehandlingsprogram), och hälsopsykologin (där jag knappt läste ett ord mer än nödvändigt, men ändå lyckades klara alla online-stress-tentor med 60% sunt förnuft, 30% informationsletarskills och 10% tur).
 
..radio: Sportradion vi sände i våras. Lärorikt och kul.
 
..TV-program: Historieätarna, tveklöst.
 
..ord: "Klifs!" som kommer av att någon av Erik och Linus, tror det var Linus, skulle säga "Klafs!" men tänkte fel och utropade istället "Klifs!" Mycket rolig internhumor sedan dess, höhö. Har ungefär samma innebörd numer som "Tjafs!" och "Ratatosk!"
 
..datum: 21 december, dagen då jorden inte gick under.
 
..dröm: Den där jag för första gången gjorde slut med någon istället för att bli ihop med någon.
 
..komiker: Givetvis de fyra tappra musketörerna i Galenskaparna & After Shave; Claes, Anders, Per och Jan, som trots Knuts sjukdom bestämde sig för att köra föreställningarna ändå. Den vi var på var fantastisk!
 
 
Sådär ja, det var en liten fin sammanfattning! Och nu ska jag som vanligt göra allt i min makt för att bräcka året som gått. Må 2013 bli ett awesome år!
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback