Seriöst

Ännu en givande dag passerad!
 
Först ett seminarie där läraren pratar 70% av tiden, inte kan läsa ordentligt, inte kan tänka självständigt och inte förstår att ett ord kan ha fler än en betydelse. Dessutom behövde jag knappt säga ett skvatt.
 
Tänk såhär: du får ett formulär med 15 frågor skickat till dig. Till varje fråga finns ett antal svarsalternativ med en ruta man kan kryssa i vid respektive alternativ. Du ser att formuläret ser väldigt märkligt ut, saker är huller om buller och frågorna ligger mitt emellan rutorna och alternativen och så vidare. Vad tänker du då?
Om du är denna lärare så tänker du tydligen "Så ska det tydligen vara, de verkar inkompetenta, vad fult och osammanhängande de gjort det! Detta ska de få skit för!"
Om du kan tänka efter lite mer intelligent så tänker du "Men detta måste ju var något fel, det ser ju helt galet ut, ingen människa på högskolenivå kan skriva på detta sätt och mena allvar. Det är bäst jag hör av mig och försöker reda ut varför det ser ut så här."
 
Eftersom det förstnämnda alternativet uppenbarligen var så läraren trodde fram tills dess att jag småirriterat gick fram med min dator för att visa honom originalet och att dokumentet blivit förvanskat i hans program så förstår ni att man åter blir lite undrande över nivån på lärare på denna skola. Det är under all kritik.
 
Vad gäller förståelsen för att ett ord kan ha flera betydelser så gäller det att vi använde ordet "konsumera". Läraren verkade koppla ordet enbart till betydelsen "köpa" ungefär medan vi mer menade i syftet "använda". Absolut, konsumera kanske inte är det bästa ordvalet av oss, men då säger man det med motiveringen att det kan bytas ut mot "använda" eller något liknande istället, man tittar inte på oss som idioter och klagar på oss och tror att vi menar att man ska köpa saker i det sammanhang det var satt bara för att man inte förstår ordet själv. Läraren i fråga frågade varför vi använt ordet, men förstod uppenbarligen ändå inte när vi berättade att det kunde ha flera betydelser och såg kritiskt på oss.
 
För övrigt har jag nog aldrig sagt så lite på något seminarie som under dagens. Det behövdes helt enkelt inte. Jag och Claes fick fem minuter i slutet till formuläret vi konstruerat, i övrigt behövde vi inte redovisa de andra uppgifterna vi tvingats göra. Mycket väl spenderad pluggtid.. eller inte.
 
Nåväl, det var dagens ord om ännu en av alla otroliga lärare på denna skola.
 
---
 
Efter dagens tjafs så stack jag och Claes till honom för att plugga på en av otalet ovettiga uppgifter som skulle läggas ut efter seminarierna. Det är samma lärare igen som det gäller. Lades uppgiften ut som aviserat? Nähe då. Istället sket vi i plugget, planerade det istället för morgondagen och deltog i en fokusgruppsintervju inne hos Anna och Emma. Mycket roligare, trevligare och mer givande än dagens andra skolrelaterade upplevelser, det kan ni skriva upp!

---
 
Nu ska jag snart ägna mig åt betydligt trevligare saker, uppvärmandet inför nya Bond-filmen fortsätter. Igår såg jag på GoldenEye och idag gäller till att börja med The World is Not Enough.
 
 
Ciao!

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback