Richard och de andra rollerna

Ligger kläder huller om buller härinne på mina tre stolar. Okej, just det är inte så ovanligt egentligen, men nu börjar det bli väldans mycket.
Förutom kläder jag använder och kläder som ska tvättas på lördag så finns nu även lite kläder till morgondagens Halloween-maskerad.
 
Jag har alltid gillat maskerad och att klä ut mig, spela andra roller än rollen som mig själv. Det är liksom något speciellt med att ikläda sig en annan identitet.
 
Som när jag spelade den ena av två huvudroller i andra klass. Jag var kung och älskade verkligen min kungakrona.
 
Eller i trean när vi satte upp föreställningen "Tjocke Kurt". I denna hade jag dock tagit en mycket mindre, men mer humoristisk, roll så det var ju kul på ett annat sätt. Jag och en till skulle typ säga saker i mun på varann hela tiden. Bertil och Sture har jag för mig att vi hette, men minns inte vilken jag var.
 
Efter detta dröjde ett antal år, ända till gymnasiet, då jag började vara med i lite roller i pjäser igen. Innan dess hade jag från "Tjocke Kurt" mest ägnat mig åt andra saker i pjässammanhang; scenarbetare på en pjäs i sexan och sminkör (ja, jag vet, mäkta macho!) på en pjäs i sjuan. Kul att variera sig liksom och kände inget behov av att stå i centrum.
I gymnasiet började jag både skriva små sketcher och vara med i dem till diverse redovisningar och uppgifter vi hade. Det var inga scenproduktioner för annan publik än klassen, men ändå kul. Jag gick ju inte direkt estetprogrammet, gillade mer humor och den spexande sidan och den passade bra in i vår lättsamma klass.
 
I ljudproduktionen läste ju jag och Marcus vår valfria termin här på plats i programmet "Skapa och kunskapa" som var estetiskt lagd. Redan första dagen fick vi släppa alla tyglar och börja agera och improvisera.
Slutproduktionen på kursen var sen en längre barnpjäs där jag intog rollen som trasdockan Julle från Värmland.
Detta var senaste riktiga agerande rollen, sedan dess har det varit maskerader som utgjort de tillfällen då man iklätt sig en annan roll.
 
Imorrn är det åter dags att byta skepnad. Vad det blir? Det får ni veta imorrn!
 
 
Pirat, insparken till ljudproduktion, 2005
 

Lik, Halloween, 2006

Charmören Boris, "Dansbandsteater", 2007
 
Trasdockan Julle, förskolepjäs, 2007
 
Slaktare, Halloween, 2007
 
Dynamit-Harry, nyår, 09/10
 
Döden, Halloween, 2010
 
Weiron i ottan, nyår, 10/11
 
Galen vetenskapsman, Halloween, 2011
 
Ture Björkman, nyår, 11/12
 
 
Som ni ser, det har varit några roller under åren :)

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback