Sagan om Tvättstugan

Dags för ännu en del i Richards vardagshistorier.

Hann som nämndes i tidigare inlägg till tvättstugan i tid och fick tvättat ett par omgångar medan jag stack tillbaka och spelade fm här i lägenheten.
När jag kom tillbaka ner efter andra tvättomgången och fyllde maskinerna för en tredje insåg jag att mitt tvättmedel var slut. Jahopp. Upp till lägenheten och be att få låna av Joel. Joels tvättmedel också slut. Jahopp. Räddning blev Joels vän Mattias som just var här och hälsade på och som bor i huset bredvid. Han sprang hem och hämtade så jag fick låna.

Klockan gick raskt och jag hade nu bara knappt 40 minuter på mig att tvätta innan tvättiden officiellt var slut. Eftersom min tid var den sista på dagen tänkte jag att det gör ju inget om jag drar över lite.
Jag häller i tvättmedel och trycker på start. Inget händer. Ser att strömmen är borta ur båda. Likaså ur torkskåpen. Det enda som fungerar är lampan i taket och torktumlaren. Jahopp. Kul, kul!

Efter några svordomar om att det inte verkar vara min dag idag heller så slänger jag in de blöta underkläder som finns sedan andra tvätten och startar torktumlaren åtminstone. Resten av det blöta (tröjor och byxor) tas med och hängs upp i lägenhetens hall. Återvänder sedan till tvättstugan och plockar med mig det som inte hunnit tvättas samt de numer torra underkläderna.

Nu sitter jag och sorterar strumpor. Tur att det jag inte hann tvätta mest bestod av t-shirts, en vara som jag har rikligt av.

Ny tvättid på onsdag morgon klockan 06.00. Hurra.



Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback