Mysteriet med den mystiska insekten

Man sitter lugnt och sansat i sin säng med sin laptop i knät. Man chattar med sin far på msn. Plötsligt är det något som rör sig i nacken. Reflexerna jobbar direkt och får tag i det som rör sig..

I handen syns en liten brunryggad gynnare, olik någon insekt jag känner till. Tar in den till toaletten (där pappa bytte glödlampa till en galet iskallt strålande en) och betraktar saken. Den försöker springa iväg från pappret jag har den på så naturligtvis krossar jag den bums (ledsen skalbaggen.. eller nej, det är jag inte alls din inkräktare).
Tillbaka i mitt rum googlar jag efter diverse skadedjur som kan tänkas finnas i hem. Ingen passar beskrivningarna. Den likaste är plattbaggen, men den stämmer inte heller så perfekt.

Djuret kan i och för sig också kommit in genom vädringsluckan mellan mina fönster som jag hade öppet ett bra tag igår. Den kan ju ha legat i ide och blivit glad när det öppnades så den kunde komma in från sina skrymslen i luckan till mitt fina rum.

I vilket fall som helst så fick jag städryck och styrde kosan mot köket där eventuella kolonier av skadedjur ju kan uppstå. Jag visste sedan länge att mycket gamla förpackningar fanns inneboende i min lägenhetspolares skåp. Eftersom dessa aldrig har slängts så kände jag att det lika gärna kunde göras av mig nu. Det blev sammanlagt en och en halv Willy:s-kasse med varor från mellan 2009-2011 i form av kryddor, o'boy, mjöl, såser med mera. Dessutom dammsög jag skåpshyllorna som hade diverse utspillt i hörnen.

Nu är det renare än någonsin i dessa skåpen förmodligen och jag kan sluta störa mig på saker som bara står och står utan att komma till ytterdörren. Kan bli en gåta, vad är det som går ut och går ut, men aldrig kommer till dörren? Någons gamla matvaror.

Mysteriet med insekten förblir olöst, men skitsamma. Den är död och borta. Mitt rum är återtaget.


Fucking insects.


Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback