Den förlorade symbolen

Vill ta tillfället i akt och vurma lite extra för denna bok. Dan Brown fick mig fast redan i Da Vinci-koden och Änglar och Demoner så att han skulle lyckas behålla sitt grepp i ännu en makalös historia med Robert Langdon i huvudrollen var inte så överraskande.

Jag tänker inte skriva så mycket om själva berättelsen mer än att den som sina föregångare innehåller en drös av intressanta fakta som man önskar att man själv tagit reda på.
Självklart är inte allt som skrivs i boken ren sanning, men de viktigaste delarna är det och sår ett frö som växer till nog mycket för att man ska vilja hålla med om det sista ord som skrivs innan boken tar slut (vilket det är får ni uppenbarligen ta reda på själva ;)

Som smakprov på vad boken kan väntas innehålla får ni här den text som finns precis innan det hela drar igång:

FAKTA

År 1991 låstes ett dokument in i ett stöldsäkert kassaskåp hos chefen för CIA. Dokumentet ligger där än idag. Dess kryptiska text innehåller hänvisningar till en uråldrig port och en okänd underjordisk plats. Dokumentet innehåller dessutom frasen "Det ligger begravt någonstans där ute".

Alla organisationer i den här romanen finns i verkligheten, inklusive frimurarna, Invisible College, CIA:s säkerhetsavdelning, SMSC och Institutet för noetikstudier.

Alla ritualer, naturvetenskapliga fakta, konstverk, monument och historiska byggnader i romanen överrensstämmer med verkligheten.

---

Så, som ni ser, det ligger en rätt bra grund till att skapa en spännande och trovärdig historia.

Faktum är att jag vill sträcka mig så långt att jag önskar att den blev obligatorisk skönlitteratur i skolan.
Om alla läste den någon gång skulle säkerligen många börja fundera själva och inte bara ta en massa saker för givet och/eller lämpa över alla förklaringar av världen på en enda källa utan att ifrågasätta den och dess historia.

Läser ni boken kommer ni förstå vad jag menar.

Ordo ab chao



Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback