Dan före dan före aftonen

Broder har gått till sängs och jag funderar så smått på morgondagen. Då ska nämligen handlande inför midsommar göras.

Midsommar är en högtid som förvandlats en del sedan man var liten. Då var det dans runt stången och brännboll med släkten och folk från gatan som gällde, käkande av sill och potäter (men jag gillade inget av det så jag åt annat, typ grillkorv, istället) och kortspelande, bocchia, krocket eller något annat trevligt och lugnt.

Sedan tonåren kom traditionerna att innefatta käk med familjen, snarare tittande på de som dansade och spelade brännboll (ibland deltog man, ibland inte) och kanske supande med några vänner.

Ju mer åren gick, desto mindre brännboll och stångdeltagande blev det och maten med familjen hastades igenom allt mer för att flytta fokus mot partandet med vännerna.

Nuförtiden, sedan ett par år tillbaka, har man mognat på ett annat sätt och har dessutom kusinbarn att ta hänsyn till. Därför är det både en tillbakagång till att kanske deltaga i dansandet och brännbollen för deras skull såväl som känslan av att vilja vara självständig och umgås än mer med vänner just på midsommar och umgänget med familjen minskar därför också.
Jag och Linus är ju ändå "ersatta" av kusinbarnen Benjamin och Linnéa så det är bara naturligt att vi som blivit äldre tar lite mer avstånd och vill fira på vårt egna sätt. Det är bara livets gång.

Denna midsommar blir det som jag aviserat tidigare jag, Henke och broder borta i farmors stuga (hon lever ju inte längre och äger den därmed inte heller, men det kommer alltid benämnas som "farmors stuga" eller möjligtvis "Måsen" efter stugområdet med samma namn). Erik nalkas först i början av juli och Marcus skulle vara med sin familj medan de flesta andra vänner i övrigt man umgås flitigt med nu befinner sig utspridda långt bort i andra delar av Sverige (Katrineholm, Vetlanda, Västerås, Mora och allt vad det är).

Det lär inte bli något utklädningstema á la de senaste två nyåren, men däremot sjungande, snapsande, spelande, vandrande, käkande, skrattande, lyssnande på musik och helt enkelt njutande av en midsommarkväll i skönt sällskap, hur än vädret kommer att se ut.
Vad mer kan man begära än så?



 

Prima snapsvisa för ett par somrar sedan!


Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback