Vasaloppet..?

Förstår inte riktigt vad som försiggår hos planeringspersonen gällande vårt eventuella (jo, jag säger eventuella nu) vasaloppsarbetsdeltagande. Eftersom det stod att det skulle börja imorrn och man fortfarande inte hört ett knyst på två dagar så undrar jag lite lätt: vad fan är det frågan om?

Verkar rinna ut i sanden. Men inatt gör jag iallafall klart den sista tentafrågan och ställer in mig på att få använda min tvättid imorrn istället. Inget ont som inte för något gott med sig, right?


På senare tid har jag börjat gå igenom en massa svensk film jag inte sett innan gjord under 2000-talet. Det har känts.. perfa! Min svaghet för svensk film är intakt, jag började tvivla, men det har tydligen gjorts fler bra än de jag redan sett.
Jag vet inte, det känns så hemma bara med svensk film, det passar mig. Eller hemma är fel ord, inte så överraskande ju, men kan inte riktigt förklara känslan.


Säg att du älskar mig - Rätt hemsk film egentligen om en osäker högstadietjej som blir utnyttjad och sedan försöker dölja det för kompisar och familj samtidigt som hon försöker hålla uppe det sociala spelet och inte bli utfryst av de som är mer inne i klassen. Vissa skådespelare är lite tveksamma, men de flesta är prima och i särklass huvudrollsinnehaverskan Haddy Jallow. De flesta är amatörer sedan innan så när som på några få vuxna skådespelare, vilket gör det än mer imponerande. B B B

Att göra en pudel - Var orolig att det skulle vara ett platt fall likt skräprullen "Nina Frisk" som jag kollade in för några månader sedan, men icke. Ständigt vackra Eva Röse spelar en småblyg tjej som inte helt är nöjd med tillvaron och åker på en sorts spahelg för att finna sig själv. På spahelgen finns också en trevlig kille utger sig för att vara författare, men som egentligen är journalist och ska framställa spastället som bluff.
Småtrevlig film om lite kärlek och förändringar. B B

Linas kvällsbok - En ungdomsfilm till om Lina som vill ha en kille som kan tycka att hon är mer än "helt okej snygg". Problemet är att killen hon börjar falla för går i sjuan och är två år yngre än henne själv, vilket gör att hon försöker dölja det hela genom att bli ihop med en äldre kille som tycker hon är just "helt okej snygg"..
Också detta en helt okej småtrevlig, småmysig film som man ler åt lite sådär då och då. B B

När mörkret faller - Den bästa av dessa fyra filmer där man får följa tre olika historier som alla går till synes käpprätt. En historia handlar om en krogägare som blir vittne till en skottlossning vid sin restaurang och får motta hot. En annan om en invandrarfamilj där ena dottern "drar skam" över sin familj och ska straffas för det. Den tredje om en kvinna som misshandlas av sin man.
Om någon av historierna löser sig får ni själva se, men den rekommenderas. B B B+


Nu blir det mer svenskt i form av "Ett öga rött".

Kommentarer
Postat av: ida

Jag ska åka ÖppetSpår på söndag, vart arbetar du?? Extra bläbärssoppa till mig??? :-)

2011-02-24 @ 12:15:22

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback