Tickandet som jäktar

Det är märkligt. Varje dag som jag vet att jag har något inplanerat dagen efter innan typ klockan tre så blir jag stressad. Sitter och tittar upp mot klockan hela tiden, ser hur klockan går, hur många timmar det är kvar innan jag måste lägga mig för att få sova minst sex timmar. Det är något med att inte få bestämma själv när man ska lägga sig. Eller rättare sagt, inte få bestämma hur sent man ska lägga sig.

Tänk om man fick planera precis allt i sin egen takt, vad skönt det vore:
-Deadlinen till hemtentan är nästa vecka!
-Njaa, vad sägs om veckan efter det istället?
-Okej!

-Imorrn är det seminarie 9.30!
-Jag tar det runt 02.30 istället.
-Visst!

-Hyran måste betalas innan den siste denna månad!
-Äh, blir bättre om vi skjuter upp den till år 2015.
-Ja, det funkar!

Okej, den sista kanske är lite osmart med en sorts skuldsättande, men ni fattar poängen, att jag vill planera allt efter mitt eget huvud, ett eget schema, inte behöva anpassa sig..

..men det funkar ju dessvärre inte. Skulle alla få det så så skulle världen kollapsa. Tyvärr.. men fan vad skönt det vore.


Vaknade med huvudvärk imorse och drog ut på tiden tills det inte gick att hinna till föreläsningen längre. Kändes som ett rätt val såhär i efterhand. Och så slapp ni höra klagande om ännu en meningslös lektion. Istället satt jag och skummade igenom väldigt lätt texterna inför seminariet på fredag. Klart mycket mer givande ur ett betygsperspektiv, inte läromässigt.

Imorrn idrottsföreläsning som föregås av lite planerande med mina kompanjoner i grupparbetet om en mindre sport (curling i vårt fall) och hur man ska få den större. Mina tankar ligger dock mer på att det kommer en hemtenta på fredag samt att man vill ut och parta på fredagskvällen.


Nu tar vi oss ett avsnitt H.I.M.Y.M. och äter något. Även om jag inte är ett dugg hungrig så vet jag att kroppen vill ha mat. Plus att huvudvärken kommer och går.

Inser att det låter som jag klagar på väldigt mycket senaste tiden, men det beror delvis på att det finns så många roliga saker i framtiden (Håkan-konsert, The Ark-konsert, studentkryssning, resa till Liverpool och se Everton-Blackburn, IFK:s hemmapremiär.. ja, ni hör), vilket gör nutiden till en lååångsam transportsträcka.



Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback