What's your favorite scary movie?

Henke fick förhinder på jobbet så jag drog in till götet med fader istället. Efter bion blev det snack, öl och och lasagne på Picasso innan hemfärd.


The Trip - Var faktiskt precis så som jag föreställde mig; helt okej, småtrevlig och inget speciellt. Några roliga scener och en massa vackra engelska miljöer, men så mycket mer än så var det inte. Handlar om Steve Coogan som ska ut och skriva artiklar om några olika hotell och deras mat med sin flickvän, men då flickvännen sticker till USA istället så tar Coogan med sin gamle vän Rob. De båda skämtar och gnabbas som gamla vänner gör och det är ungefär det som filmen går ut på, deras personkemi och påvisandet av skillnader mellan de båda och var de står i livet. B B


Scream 4 - Tog mig an denna senaste (och förmodligen sista?) delen i skräck light-genren natten mot idag. Inget mästerverk och det är alltmer fokus på att driva med hela Screamkonceptet, men jag tycker ändå att den är helt okej och långt mycket bättre än trean i serien som var rätt kalkon i min bok.
En av de grejer som gör denna del helt okej är att man lagt ner energi på att vilseleda titaren. Jag satt i princip och misstänkte alla fram till dess att avslöjandet kom. Små subtila hintar gjordes liksom hela tiden som fick en att tänka "Ja, men där kom ju han/hon tillbaka lägligt.. det är mycket möjligt att vi här har den skyldige, eller..? Hmm.."
Scream-filmerna är ju inte direkt några deckare, men om man jämför med första filmen i serien så var ju båda mördarkaraktärerna lätta att misstänka på grund av sina småpsykotiska tendenser filmen igenom. Här däremot.. ja, som sagt sitter man och misstänker verkligen alla. Och det är en bra egenskap av en film i denna serie i sig.
B B

---

Ska ta mig an filmen "Unknown" om ett tag, den får jag för mig bräcker båda ovanstående. När gjorde Liam Neeson senast en dålig roll?

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback