Lite recensioner

Nine Queens - Argentinskt drama från 2000 om två svindlare som möts på en bensinmack där den yngre av de två, Juan, gör ett misslyckat försök att svindla pengar från de två tjejerna bakom kassan. Den andre, äldre, svindlaren Marcos räddar då Juan genom att låtsas vara polis och går därifrån med honom.
Efter denna inledning övertygar Marcos Juan om att han kan lära sig ett och annat om svindlande. Juan går motvilligt med på detta efter mycket tjat då han så småningom klämmer fram att han behöver få ihop pengar till att få sin pappa fri ur fängelset.
Marcos behöver Juan som medhjälpare till större prjekt som han har på gång och när de två träffar på förfalskaren Sandler som har några hemmagjorda, i original dyrbara, frimärken, "Nine Queens" (eller Nueve Reinas som originaltiteln på filmen är), som ska säljas sätts en stor och avancerad plan igång.
Filmen har egentligen ingen tillstymmelse till humor och är därmed en rätt allvarsam film. Detta till trots är den ganska lekfull med sitt tema och flera vändningar tas innan slutklämmen kommer.
B B B


The Duchess - Ständigt vackra Keira Knightley spelar mot Ralph Fiennes i detta verklighetsbaserade drama om Georgiana Spencer som som ung gifter sig med den mycket äldre hertigen av Devonshire, William Cavendish. Hertigens enda riktiga intressen är att få en manlig arvinge samt att leka med sina hundar. Detta leder till ett ganska frostigt förhållande då inledningsvis Georgiana bara verkar kunna få döttrar.
Historien spänner över ungefär en tioårsperiod på andra halvan av 1700-talet och visar hur förhållandet ter sig under denna tid där hertigen behandlar Georgiana minst sagt mindre bra.
Utan att avslöja mer om historien så rekommenderar jag istället att ni ser den själva om ni har tid över och gillar romantiska filmer, historiska filmer och kostymdraman.
B B B+


Lucky Number Slevin - Thrillerkomedi med bl.a. Josh Hartnett, Lucy Liu, Bruce Willis, Morgan Freeman och Ben Kingsley i rollerna.
Historien kretsar kring Slevin (Hartnett) som råkar befinna sig i en lägenhet dit två gangstrar skickats för att hämta Nick Fisher. Då ingen av dem vet eller bryr sig om vem Fisher egentligen är så gör de som de blivit tillsagda och hämtar den person som befinner sig i lägenheten, vilket alltså är Slevin.
Granne till Fishers lägenhet är Lindsey (Liu) som innan gangstrarna hunnit anlända vill låna en kopp socker av Nick, som ju inte är där. Hon börjar sedan av någon anledning på egen hand alltmer nysta i vart Nick tagit vägen och vävs på så sätt själv in i historien.
Slevin förs till gangsterbossen The Boss (Freeman) och får kastat på sig att han (alltså egentligen Nick) är skyldig honom pengar, men istället ska göra honom en tjänst..
I början av filmen är tempot väldigt hackigt och märkligt komponerat vilket gjorde att jag började undra vilken b-film jag egentligen börjat se på. Långsamt började sedan filmen ta sig och efter ungefär halva filmen blev den helt okej.
B B+

---

För övrigt rekommenderar jag min återkomst på sportbloggen där några visdomsord ges.

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback