Ödmjukheten - försvann den all världens väg i årets val?

Jag ville inte ens diskutera årets val, men jag kan fan inte låta bli. Inte på grund av politiken utan oss människor.

Förra gången det var val minns jag inte att det var ett sådant himla ståhej. Det var ett val som alla andra tidigare, enda skillnaden var att jag fick vara med och rösta för första gången. Denna gången känns det helt annorlunda Främst beror det förmodligen på SD, men det är ett tragiskt kapitel för sig.

Det som stör mig alltmer är att politik börjar kännas som religion. Precis som med religion vill de med stark politisk tro i ett parti påverka och ta över andra människor, övertyga dem om att deras väg är den absolut bästa för Sveriges frälsning!
Jag har inget emot att man diskuterar politik, delar ut flygblad eller talar på torg. Det är arrogansen jag stör sönder mig på. Folk som gör allt de kan för att kasta sin politik i ansiktet på andra och dumförklara alla som tänker olika än de själva.

För egen del kan jag säkert uppfattas som arrogant eller nonchalant i många situationer, men det har definitivt minskat med åren. Ju äldre man blir, ju mer man lär sig om hur livet fungerar, desto mer inser man också att man kan ha fel, hur märkligt det än må kännas till en början.
När det gäller politik kan jag diskutera det om det tas upp, men det är inte något jag aktivt söker efter. Det finns så extremt mycket viktigare saker att bry sig om i livet. Vänner, familj, naturens skönhet, you name it! Visst är politik viktigt, men det får aldrig bli så viktigt att det sårar andra människor och dumförklarar en.
Likt religiösa fundamentalister som vill åt ens själ och hjärntvätta en, skada en för att man är oliktänkande. Jag pallar inte sådant tänk. Det gör mig bara uppgiven på mänskligheten.

Så, vad jag ville säga var: diskutera politik med vem ni vill, men låt folk bilda egna uppfattningar och acceptera dessa så länge de inte bryter mot grundläggande mänskliga värderingar, t.ex. rasism osv. Stå inte som högfärdiga, arroganta fanbärare och tro ni är gud den allsmäktige som fått all världens vishet. Det finns inte bara en sida av ett mynt.

Ingen är perfekt och kan allt. Inte jag heller.



Kommentarer
Postat av: LB

Lät i början som du var på väg att skriva en enormt pk text, men sen efter SD-kommentaren som "tragisk", minst lika tragiskt i sådana fall att kommunist-Ohly och hans V ses som ett acceptabelt parti. Vad syftar du på sedan med resten av texten?

2010-09-21 @ 16:38:57
Postat av: RB

I resten av texten syftar jag på båda sidor, alla människor, som vill tatuera in sina åsikter i andras själar utan att lyssna något själva :)

2010-09-21 @ 17:31:12
Postat av: LB

Dåså, creds te dig istället!

2010-09-21 @ 19:51:14

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback