Vaniljbullens dag?

Herr Sinander väckte mig med en idé om att dra ut vid fyra och käka (samt förmodligen öla) för att fira att tentan var klar. Dock är tentan inte klar för min del än (en ynka fråga kvar) så det eminenta förslaget sköts upp till imorrn.

I övrigt har jag förstått att det är kanelbullens dag. Varför gör man en dag om just kanelbullen?? Jag är inte ens speciellt förtjust i kanelbullar. Då ska de vara rejält saftiga och krämiga inuti (och då menar jag REJÄLT). I regel är en kanelbulle medeltempererad, halvsaftig och inte överdrivet krämig inuti. Mammas hembakade direkt från ugnen är ett undantag. Kanelbullar är helt enkelt tråkiga.

Vad sägs om en biskviernas dag istället? Ni vet de där med chokladöverdrag på ovansidan, något mjukare material på undersidan och smörig kräm inuti!
Eller en till semmeldag också på hösten.
Eller vaniljmunkens dag.
Eller cheesecakens dag.

Har iallafall märkt efter en snabb koll att det finns såväl kladdkakans dag (7:e november) som ostkakans dag (14:e november) så nästa månad blir väl så att säga bättre ur mina smaklökars synpunkt.

På tal om dagar så undrar jag fortsatt om det inte är dags att införa internationella mansdagen någon gång. Barn- och kvinnodagar finns, men för oss killar? Nae. Och kom inte med det förlegade argumentet att "Ni män får ju alla andra dagar om året!" för så är det inte alls. I dagens s.k. jämställda samhälle börjar jag se det rätt diskriminerande att den enda dagen vi killar har förutom vår födelsedag är fars dag. Och då måste man ha hunnit med den lilla detaljen att bli farsa också.
Samma sak med könskvotering som är en rent igenom diskriminerande och dum idé. Rätt man eller kvinna på rätt plats, inte kvinna på plats för att hon är kvinna. Jämställdhet ska fungera åt båda håll.

Angående de olika dagarna så är jag inte överdrivet upprörd på allvar. De enda dagarna jag egentligen bryr mig om är midsommar, jul, nyår och alla födelsedagar. I övrigt får det nog dröja tills jag skaffar familj och upprätthåller t.ex. semmeldagen för barnens skull.


Nu är det nog dags att jag får något i magen innan jag försöker komma vidare med den sista tentauppgiften. Tjo!



Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback