En plats i solen

Överraskningen var stor när det för någon månad sedan meddelades att Kent släppte ett nytt album så tätt inpå det som kom sent i höstas. Mina förväntningar växte också stort när de två singelspåren "Gamla Ullevi" och främst "Skisser för sommaren" släpptes i samband med kungörandet att den nya skivan var på väg.
"Skisser för sommaren" är en mäkta bra Kentlåt och gav känslan av "gamla" Kent och en förhoppning om att nya skivan kanske i majoritet skulle vara mer åt det hållet. Dessvärre var den förhoppningen felaktig.
Där förra skivan "Röd" blev en positiv överraskning efter att man bävat för det värsta när "Töntarna" släpptes som singel så blev känslan med "En plats i solen" det motsatta, lite besvikelse.

Är inne på min tredje genomlyssning av skivan nu. Första gången jag hör igenom en skiva lyssnar jag inte helt aktivt, den får gå medan jag gör något annat och om någon låt är tillräckligt bra så kommer jag att fastna för den vad jag än håller på med.
Andra gången kollar jag samtidigt i texten och lyssnar aktivt på allt och bestämmer mig för om mina första spontana intryck i första genomlyssningen var de som stämde (vilket oftast är fallet).
Nu tredje gången vet jag vilka låtar jag gillar och därmed också vilka jag kan hoppa över.

Tredje spåret, "Skisser för sommaren", är utan tvekan den bästa av låtarna på denna platta och den följs upp av de två starka "Ärlighet Respekt Kärlek" och "Varje gång du möter min blick".
Åttonde spåret, "Gamla Ullevi", är på gränsen till att vara för elektroniskt för det Kent jag vill höra, men det håller sig på rätt sida och blir också ett av de starka korten på skivan.
Sist ut såväl på skivan som bland de spår jag tycker om på "En plats i solen" är "Passagerare". Lugn och fin låt som man verkligen kan slappa till i sin egen plats i solen. Duettkörandet av Rebecka Törnqvist höjer något enormt.
De övriga fem spåren på skivan; "Glasäpplen", "Ismael", "Ensam lång väg hem", "Team Building" och "Minimalen" tycker jag är rätt bleka för att vara Kent och däri ligger också besvikelsen. De är snarare B-sidor på något sätt (platsade inte på "Röd"?)

Skivan är godkänd pga sina fem starka spår, men den kommer inte bli en av mina mest snurrade Kentskivor.



---


Solen skiner, jag har hittat ett internet att skurka och somrig musik från min sommarslappande spellista i Spotify spelar. Bara en drink med jordgubbar i som fattas sen mår man bra! Fast vänta.. det står faktiskt en kall Newcastle i kylen. Det duger bra :)

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback