Underbara ungar - Elvis för minst en dag

Igår ringdes jag om förfrågan att vikariera igen. Denna gången på Jörlandaskolan där jag inte varit tidigare. Tog det såklart och infann mig något stressad på skolgården fem minuter innan jag började vid åtta i morse. Den sena ankomsten pga att den mest lämpade bussen anländer dit just fem i åtta.
Den klass jag tog hand om var en andraklass, vilket jag inte haft förut, och det är rätt kul att se hur de olika årskurserna skiljer sig, liksom hur barnen är och hurdana framsteg de gör år för år. Denna klassen var i vilket fall jättemysig och snäll. Rätt omgående kallade någon mig för Elvis (jag färgade håret häromdan till svart vilket bidrar en hel del antar jag) och sen blev jag Elvis med hela klassen, vare sig man visste vem Elvis var eller inte. Efter mycket tjat om att jag skulle sjunga något så bjöd jag dem på första versen och refrängen till "In the ghetto". Det var enda stunden på dagen som det var helt knäpptyst i klassrummet (förutom mitt sjungande alltså) och när jag var klar sa någon "Varför är inte du med i Idol? Vad bra du sjunger!" och sen ville nå'n annan ha autograf. Och vill en ha autograf, ja då vill flera ha det. Tror i princip alla, om inte så iaf de flesta, fick minst en autograf på sin arm. Några ville ha en på andra armen också och det är klart de fick. Det är inte varje dag man får skriva autografer! Första gången :)
Så småningom var det lunchrast och framför allt tjejerna ville att jag skulle vara med på fotboll och vara i deras lag. Inte så mycket för att de spelade fotboll, de ville mest ha mig i laget. Jag var målvakt i kanske två minuter, sen byttes lagen och jag spelade nån form av libero resten av rasten tills allt fler droppade av och det ringde in. Inte mycket organisation direkt, men ändå. När jag frågade killen som utsett sig till lagkapten vilken position han ville ha mig på så blev svaret "Du ska passa, passningsspelare!" ungefär. Det säger mig inte så mycket, men lät väl ganska mycket som mittfält om något. Men det är försvara jag är bäst på så alternerade lite.
Sista lektionen (de första två var det böcker om ord, hur det stavas, dåtidform osv samt årstiderna)  var lite mer fritidsaktigt och fritt, inget planerat. Så några fick spela kort, några byggde med klossar, några lekte affär, några ritade, några kittlade varann :P Ungefär så. Jag var med och lekte affär lite grann, byggde några klossformationer samt färglade en bild på Nasse. Så kul kan man ha :)

---

Nu är jag hemma, slutade 12.40, och fm med Erik över nätet väntar!

Tack och hej, farbror Frej



Kommentarer
Postat av: sofia

Hahaha, men nej vad gulliga dom är :D Du trivs med yrket antar jag ;)?



Så du kan sjunga? Tufft!

2010-01-14 @ 16:19:23
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/
Postat av: Sofia

Att vara dig själv tror jag hjälper en hel del. Det är alltid det som funkar bäst :D



Åhååå, du kan ju sjunga. Det lät iaf supermysigt i den där låten :D



Tackartackar! Ska kolla in den och se om jag hittar något intressant ;D



(Har avslutat alla små fula stycken med en d-gubbe, så...: :D)

2010-01-15 @ 22:25:03
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback