Three is a magic number.. But not tonight.

Dåså! Då var det dags igen! En ny kväll av förmodat elände! Tredje deltävlingen är igång och förhoppningarna på så låg nivå det bara går. Att deltävlingen går i Göteborg är liksom ingen garanti för att den skit man tar hit blir bra ;) Haha.. förlåt, jag var tvungen.

Nåväl! Dags att ta tag i saken efter att Meltzer gjort nya misslyckade försök att vara rolig och Måns gör sitt bästa som inte riktigt räcker.

För övrigt är jag grovt trött på tjatet om att det bara är killar i finalen än så länge. Jag skiter fullständigt i vilket kön det är på den som tävlar, det är LÅTEN som ska vara bra, LÅTEN. Då säger ni: "Men den som framför måste ju kunna sjunga, det är väl inte bara låten det hänger på då?" På det svarar jag enkelt att för att låten ska bli bra måste naturligtvis den som är utsedd att framföra låten göra detta bra! Men vem personen är eller vilket kön denne har? I don't give shit.

Kan inte påstå att Cara Mia blev bättre på japanska. Möjligen i och med det faktum att den var ett skämt denna gång. När den var med i melodifestivalen togs den ju dessvärre på allvar..

Nej, nu är det nog med inför-prat. Dags för musiken!

Låt 1, Alcazar: Fint snodda tongångsinfluenser direkt (Viva la vida) sen lite sång och plastig disco utan själ. Har aldrig tyckt Alcazar varit bra, men nu är det tunnare än nå'nsin. Snälla nå'n.. deltävlingen börjar åt helvete, men det är ju precis som förväntat.

Låt 2, Johannes Bah Kuhnke: Öhm.. inte den bästa engelskan.. inte den bästa rösten, inte den bästa låten. Känns som allt gick fel här, men mest beror det på att herr Bah Kuhnke sjunger USELT. De måste skämta med oss lyssnare/tittare i år! De MÅSTE! Det finns ingen annan förklaring. Ska man ha en så'n här pampig typ av låt KRÄVS en stark och pampig röst! Vad sysslar de med???

Låt 3, Elin Lanto: Tjaa.. inte heller en superlåt direkt, men den funkar ju bättre än mycket annat. Tröttnar dock efter en vers och refräng och dessvärre får jag även här känslan av begreppet tunn. Känns återigen som att det fattas en massa. Det känns demo, halvfärdigt. Men ja.. den är ju bättre än Alcazar och sopan Kuhnke. Men det är ingen större konst att vara.

Låt 4, Erik Linder: Gäääääääääääääääääsp. Har lite svårt att fatta att det är Kenneth Gärdestad som varit inblandad i det här. Texten orkade jag liksom inte ens lyssna på för att musiken som helhet var ganska intetsägande med en gång och inte fångade mitt intresse. Linder gör den inte direkt speciell på nå´t sätt heller. Han är lika tråkig som låten.

Låt 5, Getty Domein: Denna hade nog kunnat funka, helt okej låt, men också här brister det på sången. Stackars Getty borde nog satsa på en annan karriär (bilda klubb med Kuhnke?) för sjunga vackert, det kan han definitivt inte. Mina stackars öron.. Förresten, visst påminner lite av Gettys gapande om en bit ur temat till Luftens Hjältar? (0:14)

Låt 6, Timotej: Trallvänlig Nordman-/Sarek-/Drängarnalåt i refrängen åtminstone. Som vanligt ingen fantastisk låt, men den funkar la jämfört med annat.

Låt 7, Darin: Försöker se objektivt, förbise Darins irriterande små stön, ostadighet och wailanden åt fanders och bedöma låten. Det är svårt, men det går. Låten funkar väl och kommer ju få ton med röster av Darin-fans, men inte heller denna är något särskilt. Typisk Idol-låt. Känns dock som det lagts lite energi på skrivandet av denna låt åtminstone. Synd att det inte är nå'n annan som sjunger den bara. (Bara så ni fattar: Darin sjunger bra mycket bättre än Kuhnke och Getty, men det betyder inte att han sjunger grymt. Det är många irriterande inslag i hans röst som jag helt enkelt inte uppskattar)

Låt 8, Crucified Barbara: Äntligen en ordentlig sånginsats! Det är så det ska låta! Ska jag välja en låt ikväll blir det lätt denna. Den kommer inte att gå till historien som världens största insats för musiken, men den är en kvalitetslåt och faller mig grymt mycket bättre i smaken än annat skit i denna tävling.

---

Så, låtarna spelade. Jag vet inte om det överlag var bättre eller sämre än förra veckan. Svårt att säga. Men jag håller väl Crucified Barbara som min egen favorit av allt än så länge. Sen att den ändå inte kommer vinna nå't det vet jag ju redan eftersom alla röster går till ännu mer intetsägande låtar.

Aah! Ännu en mellanfilm med Dolph! Mer Dolph i rutan! Det är tur att Melodifestivalen lyckats med något i år i humorväg åtminstone :D

Gött! Crucified Barbara gick vidare till andra rundan!

Å fan! Det trodde jag absolut inte, att Timotej skulle gå direkt :S Men ja, fan hellre det än mycket annat. Grattis!

Haha, härligt pausnummer! Rörigt? Icke! Det kan vi vara rörande överens om.. Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik! Glädje och en massa kreativitet :P
Synd att Måns och Christin ska avsluta det hela med usla ospontana skämt. Ge er..

Puh.. hade C.B. åkt ut hade jag fått kvällens stora ryck.

Att Darin knep andra direktplatsen till Globen är nog det säkraste spelet sedan Björn Ranelid misslyckades i På Spåret.. Jaa, som sagt, hans fanskara har sagt sitt! Inte för att jag hellre velat ha vidare Alcazar, men definitivt skulle C.B. haft platsen. Så är det.

Men som jag sa tidigare, att C.B. inte kommer att vinna det visste jag ju redan innan. Jag är van! Nu ska vi se.. i finalen hittills har vi alltså bl.a. Manboy, Darin och Ola. Ni fattar ju själva hur det ser ut. Det enda jag inte kunnat förutsäga hittills i denna tävling är Timotej, det får man betrakta som en liten skräll ändå. Den är la min "favorit" i finalen hittills (om inte C.B. går dit via andra chansen vill säga). I övrigt har tävlingen varit lika förutsägbar som tragisk.

Darin sjöng om möjligt ännu sämre andra gången för övrigt. Fatta detta också: jag har inte något emot Darin som person, never, han verkar helt okej, men rösten klarar jag inte. Den stör mig enbart. Jag säger som jag sa när jag såg honom i Idol första gångerna: han skulle hållit sig till att enbart dansa, inte sjunga.

---

Bara en deltävling kvar! Finns slutgiltiga vinnaren där?

Kommentarer
Postat av: Sofia

Heheh njaa.. kan vara skönt med en mysig huvudkudde, men en vattensäng är väl att överdriva... (hohoho).



Inte det? Hm. Jag har alltid fått mail :D Och jag älskar dom.. blir så glad varje gång jag ser att jag fått ett meddelande :D:D Min lilla ljusprick i vardan. Och nu har de jäklarna på blogg.se sabbat det för mig.. Morr.



Förresten, håller med om att Crucified Barbara var bäst. Rätt solklart bäst av de där bidragen, faktiskt..

2010-02-20 @ 23:58:49
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/
Postat av: Carl-Filip

En anledning till att det bara är killar i finalen kan vara att det bara är fjortis-tjejer som röstar, eftersom både Ola och Darin tagit sig dit.

Och vem fan är Johannes Bah Kuhnke och Getty Domein?!

2010-02-22 @ 15:53:19
URL: http://echoesofmythoughts.blogspot.com

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback