Minnenas Aveny

Det är just vad jag tänker göra nu. Känner att jag behöver fokusera på mig själv och gå igenom mig själv eftersom jag inte vet vart jag vill ta vägen med livet. Har kollat igenom alla gamla bilder lite snabbt och hittat ett stort antal som blivit utvalda att representera min färd genom livet de senaste nästan sex åren. Jag kände det bara som tvunget. Helst vill man ha med alla, men.. de här fick duga.

 

Vi börjar med en hemsk bild från Bryssel, andra året i gymnasiet tror jag det är. Usch.. Men DÅ gillade jag frisyren! DÅ! Just här ser den värre ut än vanligt dock.

 

Vi förflyttar oss raskt något år framåt i tiden och hamnar i London mitt i vintern. Håret är kvar, men jag började komma på bättre tankar.. Sakna London!

 

 

I Berlin sista våren hade håret blivit mer okej. Vädret var också betydligt varmare än i London. Kokhett och en oändligt korkad vandring genom stora delar av Berlin gav vi oss på. Men det var gött när man kom fram till hotellet igen.

 

 

Sista resan med klassen, till Köpenhamn. Läraren sa att vi själva fick välja ut kultur att besöka. Vi grabbar satte oss självklart på Ströget och drack öl :P Vi tänkte faktiskt besöka glyptoteket också, men dessvärre var det stängt så vi hamnade på denna parkbänk i glyptotekets park istället.




Balen kom och Richard med baldate Anna var uppklädda till tänderna. Björn Gustafsson underhöll bland annat. Ni vet på den tiden han bara var en vanlig skolkamrat :)



Vid studenten regnade det och rådde stor förvirring över var alla klasser och familjer skulle ställa sig, men efter ett långt virrvarr kom alla iväg till sina åkdon. Jag och de övriga fyra grabbarna i klassen åkte litet lastbilsflak och skrålade glatt tills rösterna inte höll längre och alkoläskarna var uppdruckna. Den dagen i livet är väldigt svårslagen.. Jag var småpackad, fick jublandes och helt oväntat stipendium för insatser i tyska (bästisen Henke fick oväntat i italienska och en annan vi umgicks med fick i Engelska. Det blev kramkalas på scenen!)



Sommaren var äntligen här och ovan ser vi en ytterst ovanlig bild på mig när jag och två till fick lust att spela fotboll. Jag älskar ju fotboll, men hatar att träna så det är därför bilden är lite ovanlig.



Martin och Erik var givna umgänget denna sommar som så många andra i Olofsbo. Längesen vi umgicks alla tre nu tyvärr..



En av otaliga partyn som passerat i Olofsbo. Detta var för att fira mitt antagande till Ljudproduktionslinjen i Falun. "Snobbfest" som vi kallade det eftersom jag skaffade Noblesse som tilltugg och hade små flaskor med tysk champagne. Kan ju dock inte påstå att den billiga ölen och påsen med Cheese Ballz var särskilt snobbigt..



Hipp som happ och huller om hå så var man Falubo! Insparken (nollningen) var två veckor utan mycket nykterhet och massa kul. Jag som inte direkt var van vid att vara på större partyn hamnade i en helt ny underbar värld, ett helt nytt underbart liv. De två första åren i Falun är de bästa hittills i livet. Allting bara stämde. Nästan en drömvärld fast på riktigt.



Party på kåren i början. Pirat-Teo och Pirat-Richard i sitt esse. Yarrrr!



En av de tidigaste festerna hösten -05. Teo, Karin, jag.



En kväll på en förfest tog nå'n tag i Karins kajalpenna och bestämde att flera av oss skulle vara lite alternativa innan vi drog ut på stan. Dagen efter satt det fortfarande kvar spår.. Har fortfarande inte sett några bilder från hur det såg ut under kvällen..



Sen lyckades jag bli kär också för första gången och få en extrafamilj på köpet. Tyvärr höll det inte, men det är så'nt som händer. Vi hade mycket skoj iallafall och det är en tid jag absolut inte vill ha ogjord :) Allting utvecklar en som människa. Just denna bilden är från Surahammar när jag fyllde 20 sommaren -06.



Tillbaka till vintern -05, då vår gymnasieklass gjorde den hittills enda återföreningen. Är sjukt att det inte blivit fler.. det var nära i somras, men sprack till slut.



Vi arbetade faktiskt också ibland på utbildningen, även om just den här bilden är ifrån ett privat projekt.



Härliga sommaren -06!



Uppvärming inför ett tvåmannaparty med mig och Marcus som gick efter ett schema jag gjorde.. Detta var punkt fyra eller nåt, Amaretto med mjölk. En god drink i lagom doser. Dessvärre mådde vi inte särskilt bra dagen efter detta schemaparty och detta var drinken som gav hemskaste kväljningarna tyvärr. Ska lägga upp partyschemat någon annan gång..



De första två åren (sista flyttade han ju in istället) som Marcus var på besök fick han sova över på en hemmabygd "säng" bestående av delar från min lägenhetskompis soffa och fåtölj. Det verkade aldrig vara särskilt bekvämt..



Förutom minigolf mot varann på jippii.se...



...så inhandlade vi Bronco Billy på HBBR. Ett partyspel med ständiga hjärtattacker och straffshots.



Familjen kom och hälsade på nå'n gång ibland.



Halloween i Sura (notera att den forna pirattröjan blivit återanvänd och mer dödförklarad)



Julbak i Falun á la Pippi Långstrump (nja, kanske inte så mycket som hos Pippi, men det blev en del till!)



Se! En G-klav i solid kristyr!



På våren -07 hände många saker. Bland annat blev farmor dålig. Efter denna bilden repade hon sig lite, men kom aldrig tillbaka helt till som hon var innan och dog i slutet av sommaren.



Mer positivt var deltagandet i kursen Skapa & Kunskapa som jag och Marcus gjorde vår valbara termin. Jag med den svarta burriga peruken till höger om Marcus med den mer släta långa blonda frisyren..



Förutom dansbandsteatern på förra bilden så föddes värmländska Trasdockan Julle till en barnpjäs vi framförde.



Jag gick på min andra och förmodligen sista gymnasiebal. Stiliga, eller hur? :) Förhållandet var över, men jag hängde med ändå och hade en rätt kul kväll. Snackade typ hela kvällen med en kille som var där lite på samma premisser. Han började dock klänga på nå'n svensk Top Model-brud typ efter ett tag som också hon var där på lite samma förutsättningar. Hon var dock packad som ett hus och kunde inte hålla blicken särskilt stadigt, haha.. Lägger jag upp bild på henne blir jag la stämd eller nå't :P Kul kväll ändå som sagt :)



Jag var rätt under isen ett bra tag, vilket den här bilden (ursprungligen tagen på ett tåg) får gestalta.



Det hindrade mig dock inte från att bli sagofarbror åt mina underbara kusinbarn på sommaren :)



Och världen slutar ju inte vara vacker bara för att man mår lite kasst.



Och i Olofsbo partades det fortfarande! Enda skillnaden att Martin bytts ut mot lillebror Linus.



Den mytomspunna Glassbaren! Där allt (inte) händer!



Midsommar på Malö med hemmagjort Twister av prima papper! Höll förvånansvärt länge.



När inte vissa i spelgänget kan vara på plats så får man skapa dem så gott det går.



Marcus flyttade in! Första inflyttningsfesten vi tänkte ha med de från Skapa & Kunskapa blev dock inte mer befolkad än såhär.. svikare! :D



Den andra med folk från ljudklassen blev desto bättre!



Plötsligt fick jag för mig att jag skulle bli nyttigare och började genast käka nästan enbart grovt bröd och sallad samt göra en massa situps i ett antal månader och gick snabbt ner 8 kilo. Sen visste jag hur lätt det var och började äta normalt igen.



Halloween igen! Den f.d. pirat- och zombietröjan är nu ett prima mordiskt slaktarplagg.



Förutom lite mer skolarbete, bland annat där jag fick spela lite på min gamla sax...



...så restes det också till Bremen med familjen.



Stiliga bröder i Tyskland.



Hemma i Sverige blev det en tripp med Terese och hälsa på Henke i Kalmar.



"Låt oss ta skydd av min rejäla frottéfilt och gömma oss där för vår värld!"



Falun var ofta väldigt vackert.. suck.. Utsikt från vårt fönster.



Gott nytt år önskar folket i Tereses lägenhet!



Magisk Kentkonsert i Uddevalla våren -08.



Paaaartyyyyy!!



Henke och jag tog sen en tripp till Lincoln och hälsade på Erika.



Självklart var vi tvugna att se en match med Lincoln City som harvar i League 2.  Vinst med 1-0!



Vi tre gjorde också en dagsresa till Manchester och Old Trafford. Ingen match där dock, bara guidad visning. Inte för att jag håller nämnvärt på just United, men det var definitivt en väl värd upplevelse :)



Denna sista termin i Falun hade jag praktik på liveavdelningen på SR i Stockholm. Det var på tiden just innan Duffy blivit känd och en av kvällarna jag arbetade på P3 Live Session så var det just Duffy som var gäst. Första Sverigespelningen till och med! Men bästa kvällen var faktiskt inte denna för mig utan den som Veronica Maggio var där. Det tyckte jag smällde lite högre :) En mycket spännande period i livet var det iallafall under de två månaderna.



Teo och Markus Eriksson hade också praktik i Stockholm och en dag drog vi ut med en endagsgrill till en park på Söder. Grymt underbart.. Så'na dagar gör livet värt att leva.



Även här grillas det och Teo är med, men nu är vi i Falun igen och en av de absolut sista dagarna som student..



Sista dagen! Alla färdiga och glada. Men innerst inne är det nog många på bilden, inte bara jag, som känner vemodet över att studietiden är slut.



Denna sommaren, 2008, minns jag inte så mycket ifrån. Den kan inte varit så händelsefull. Här är två ryckiga bröder iallafall :)



Det var iallafall kräftskiva på Malö! Och toapapper var högsta mode.



Det blev också nå'n sväng till Marcus i Linköping.



Sen åkte familjen till Wismar, Lübeck och Gneven.



Man kan ha kul (läs: vara ful) med minibarens ölkapsyler.



Gott nytt år 08/09 önskar Henke och Richard från Björkmans altan!



I Januari blev körkortet äntligen bärgat efter en mycket jobbig period i livet. Äckliga körskola. Aldrig mer!

 

Ännu en av de skönaste dagarna i livet! Djurgården krossades med 6-0, det var hemmapremiär på nya arenan, vädret var underbart och inga bekymmer i världen fanns.

 

 

På våren åkte jag en sväng till Henke i Kalmar igen och misslyckades med ett uppdrag i ett spel vilket innebar straffdrink (som smakade helvete) eller straffrunda runt kvarteret i underkläderna. Det syns vilket jag valde. Det var rätt friskt, men inte så kallt ändå för att vara i Mars månad.

 

 

Sommaren -09 inleddes som bekant med den milt sagt misslyckade roadtripen som varade en dag och gick till Borås tur och retur.

 

 

Det hindrade ju inte oss från att parta lite ändå. (Detta är förhoppningsvis ENDA gången ni ser mig i så'na hemska solbrillor lr vad fan det ska föreställa ;) Men det är sommar och man är glad i hågen. Våra kära grannar lät de ligga över natten. Eller förmiddan rättare sagt, det blev ju en rätt lång natt/morgon..

 

 

Den mest stekiga bilden som finns på Richard är föga överraskande tagen under samma natt. För övrigt var det midsommarnatten :)

 

 

Andra halvan av sommaren var det SR Eskilstuna som gällde och kontroll över sändningsbussen många av dagarna.

 

 

Slutet av sommaren och nere i Hasardhålan där Linus så småningom (som vanligt) spillde ut något, tjurade och gick och la sig. I hasardhålan är det lite av hans grej.

 

 

Hokus Pokus hamnar vi hos släkten i Bremen igen. 60-årspartaj för faster Åsa (mitten) och jag gör något så ovanligt som att svinga mina lurviga.

 

 

Kegelbahn i Bremen! Familjetradition.

 

 

24-timmarskryssning med några av ljudarna! Ny och trevlig upplevelse :)

 

 

Och så var det ännu en julafton där unge herr Björkman skapade äggtoddy.

 

 

Gott nytt år önskade Jönssonligan!

 

 

Och.. jaa, här är vi idag!

 

Det var en intressant minnenas resa som tog lite längre tid än vad jag hade tänkt mig. Men det är ju så ofantligt många bilder att gå igenom.. och då har jag ändå skurit ner nu på det antalet jag hade tänkt lägga upp från början. När jag kollat igenom hade jag 88 bilder att lägga upp. Nu blev det inte riktigt så många, men rätt mycket ändå..

 

Vet inte om jag fick ut så mycket av min lilla nostalgiska själavandring för att finna mig själv, men kul var det iallafall att kolla igenom allt bös :)

 

---

 

Nu börjar jag bli hungrig. Mat står närmast på schemat. Imorrn är det vik på Jörlandaskolan. Ha det!


Kommentarer
Postat av: Sofia

Vilket härligt inlägg :D

Finns mycket att kommentera, men då jag är på väg att snarka snart så säger jag bara: Fan va grymt att du har spelat saxofon.

2010-02-24 @ 22:18:39
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/
Postat av: Sofia

Haha, joo.. det tog sin lilla tid att kolla igenom allt. Höhö, wow :D Alla konserter man vart med på kommer jag ihåg, men jag joinade aldrig någon orkester.. tvärflöjt, alltså ;p



Haaahhahaha, föredrar du koporr framför matematik? Då måste det vara illa. Iofs så är inte jag jätteförtjust i matte, men.. ja, jag är nog inte väldans förtjust i kossor som parar sig heller.



Den där videosnutten är så äcklig! Hur kan man ens vilja klippa av tån bara sådär? Det är som när han den elake snubben i House of Wax klipper av fingertoppen på en tjej. Ajajaj.

(såååå.. I will stay away from ze axe in ze pockettt)

2010-02-25 @ 20:24:42
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback