Melodifestivalen - Andra gången

Vi slänger oss in i det hela, efter att Måns och Meltzer fatkiskt lyckats göra ett roligt inslag om tidigare programledare, och hoppas på att öronen inte tar allt för mycket stryk.

Låt 1, Erik Saade: Låter inte direkt som något nyskapande. Som vilken radiodynga som helst á la E.M.D. eller liknande artister. Inget speciellt alls med andra ord. Fan vad tunn låt! Är man förvånad? Nej, inte speciellt. Jahopp, där kom det lite vatten på pöjken också.

Låt 2, Dogge & Andra Generationen: Haha, yeah right.. Dogge har gjort några få okej låtar i sitt liv.. Men detta är inte en av dem. Andra Generationens tongångar funkar absolut, men nästa gång: skippa Dogge. Refrängen är det som gör det lyssningsbart, men det är fan inte tillräckligt för att vara en fabulös låt direkt.

Låt 3, Anna Maria Espinoza: Ganska fin faktiskt. Påminner om något i stilen, men kommer inte på vad.. Jo, lite som en James Bond-låt typ. Det passar mig iallafall. Är nog det bidrag jag gillar mest av alla hittills, men det är ju ett antal bidrag kvar både ikväll och framöver. Tror den blir bättre i studioversion dock när Espinozas röst är lite mer bearbetad. Blev en liten aning för gnöligt i de högre partierna, men i övrigt tyckte jag själva låten var helt okej.

Låt 4, Highlights & MiSt: Ehm... nej. Jag gillade aldrig Andreas röst och scenpråk när han var med i Fame Factory för 100 år sedan och gör det fortfarande inte. Låten är tjatig och platt och.. jaa, Andreas sjunger inte bra, det räcker väl? Att det dessutom är ripoff på en bit ur Corrs "Leave Me Breathless" gör det inte direkt till en mer unik låt.

Låt 5, Pauline: Lite skillnad i kvalité på sången jämfört med föregående låt kan man ju säga. Ingen jättespännande låt kanske och lite tjatig i partier, men definitivt mer skön än det mesta som hörts hittills. Retro, vilket aldrig är fel. Tummen upp. Aningen märklig tonartshöjning kanske men det gör inte så mycket.

Låt 6, Andreas Johnson: Versen - prima. Färgen grön på kläderna - prima. Refrängen - ganska okej, men.. också den lät som en ripoff på nå't.. hmm.. Nåja, en låt med lite kvalité i iallafall. Kommer absolut inte vinna nå'n Eurovision, men det är det inget annat av de bidrag som passerat revy hittills som kommer att göra heller.

Låt 7, Kalle Moraeus & Orsa Spelmän: Öhm.. de allra första sekunderna med fiolspel var finemang, men sen när det förvandlades till nå'n märklig vispoplåt så föll mitt intresse som en sten. Aah, där kom lite flöjt! Också det några sekunder bara tyvärr.. Nej, detta var en ytterst märkligt komposition. Tjatiga sammansättningar. Funkade inte alls. Känner inte så mycket känsla av Dalarna direkt.. vilket jag hade hoppats på. Fan då. Besvikelse.

Låt 8, Hanna Lindblad: Lite fina Kiss-tongångar i versen (I was made for loving you) sen en tunn, tjatig och plastig refräng. Gäääääääääääääääsp.

---

Då var alla kvällens bidrag genomlyssnade! (Eller i flesta fallen genomlidna)
Detta, gott folk, ska alltså vara sveriges största musiktävling! Jag skulle vilja säga att det är sveriges största musiktävling rent publikmässigt, men fan inte musikmässigt. Musikmässigt tillhör detta något medelmåttigt. Och trenden är ju inte direkt uppåtgående. Förra året sög och hittills så suger det ju ännu mer.

Strax dags för snabbrepris?? Nej för fan.. räcker det inte med odlandet av öronvax en gång?


Haha! Grym film emellan med Dolph! Absolut kvällens höjdpunkt! Mannen är helt enkelt grym!


Manboy direkt till Globen - återigen "en Ola" vidare. Dags att trycka på mute-knappen igen. Jag kan verkligen inte förstå att så många röstar på musik som låter som det mesta andra som går på radio och verkligen inte har nå't speciellt unikt i sig (utom möjligtvis det märkliga med att hälla vatten över sig i slutet, men det tillhör ju inte direkt själva låten).
Det är verkligen en rätt förutsägbar tävling - är det en kass låt med en "manlig söt popidol" som framför? Då är Globen ytterst nära! I princip klar!

En vag förhoppning nu är att Johnson eller Pauline går direkt, men det är väl för mycket begärt.

Ooh, ett musikaliskt bidrag med klass! Glada Huddikteatern framför en Kent-låt! Så ska det se ut! :D Till och med Måns passar in. Men det är klart, det är ju en grym låt så då är det svårt att misslyckas ;) GRYMT BRA!
Det är så man gör en cover!
Haha, ja "äntligen fick vi med Kent i melodifestivalen". Instämmer. Att det ska dröja så jävla länge innan det kommer kvalitet.

Gött, där försvann Lindblad iallafall.

Puh, Johnson till Globen. Första låten jag tyck varit värd att gå vidare. Måste säga att det definitivt var bättre bidrag med idag överlag. Förra veckan var en tragedi, idag var det bara lite halvkasst sådär.

Jaa, vad säger man? Tror inte att någon av vinnarna finns med här heller, men att Johnson gick vidare och Pauline slog ut Lindblad ger ju lite förhoppningar om framtiden iallafall. Sverige kanske inte är helt förlorat än.
Jag säger inte att nå't av kvällen bidrag var något jag skulle köpa eller ladda ner, men.. Jag mår bättre än jag gjorde efter förra veckans hemskheter iallafall.


Ciao!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hahah, kanske det. Fast utan dom så hade det inte blivit mycket att svara på :p



Jag måste fråga... du råkar inte heta Glenn i mellannamn? Höhöhö.



Hahaha.. jag vet inte riktigt om det var så jag uppfattade honom när jag såg den filmen sist :p Och jo, Mowgli är rätt tråkig.. men han ser rolig ut när han slåss med Baloo. Därför fick han vinna :D

2010-02-14 @ 20:04:17
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jo.. du har väl rätt. Han är nog rätt normal där.. men om man jämför med den undre så blir han lite tjockigare :D



Jaa, asfräckt att heta Glenn... mehehe.



Hehe, bra :D Älskar ordet "störtlöjligt" asfränt (Y) Haha.. "TA INGEN SKIT!" /Grynet

2010-02-14 @ 23:35:49
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback