I filmens tecken

Lite filmer i småovärda föreläsnings- och seminarietider (ämnet i sig är intressant, men det framförs inte på ett givande sätt):


Rise of the footsoldier - Brittisk gangsterfilm med historian baserat på ett trippelmord som skedde 1995. Ingen humor att tala om, bara rå skildring där vi följer Carlton Leach väg från fotbollshuligan till gangster och samröre med de tre personer som mördas.
Prima skådespelarinsatser av samtliga och sköna mörka miljöer blandat med flera brutala scener och rapp dialog.
B B B B

Bonded by blood - Film om samma händelse som ovan, fast utan karaktären Carlton Leach och istället ur synvinkeln från den karaktär som vittnar om delaktighet i händelserna och får två personer ditsatta för mordet.
Funkar om man söker en form av fördjupning till föregående film, men tyckte på det stora hela att den inte var speciellt bra. Istället för de sköna miljöerna så är det snarare tråkiga miljöer och dialogen flyter inte alls lika bra.
B

Kommissarie Späck - Jaa.. bara titeln har fått mig att tveka väldigt länge, men tänkte att vafan, kanske kan vara kul ändå med en ren lång parodi. Ur parodisynpunkt fungerar filmen rätt bra, och flera skämt och liknelser med Beck är hyfsat klockrena, men i nästa sekund kan ett genomuselt skämt komma. Upplösningen är ytterst pajig och löjlig och betyget kan inte bli högre än B trots den utmärkta tolkningen av Grünvald Karlsson/Gunvald Larsson.

Järnjänget - Har skaffat hem ett antal svenska filmer från de senaste tio åren som ska plöjas igenom och Järngänget var en av dessa. Började lovande med fyra killar som är ute och ror kanot och träffar på två tjejer som gör detsamma. De sex övernattar på samma stran, men på morgonen är den ena tjejen borta. Filmen bygger sedan på för att få till en mystisk stämning och leta sig fram mot ett dramatiskt slut, men dessvärre tappar man bort sig någonstans efter mitten och filmen går mer och mer utför. Mystiken förbyts i luddighet och försöket till ett oväntat avsnitt slutar istället i ett antiklimax med känslan av att filmen inte ledde till någonting. Tämligen intetsägande och uselt slut. B

---

Strax Robinson och mat, sen flumma ihop stolparna till seminariepaper (<---inte felstavat, tänk engelskt uttal..)

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback