Hemma. Till slut.

Jodå, det gick, jag var hemma innan 06.00! Dock inte med extremt mycket marginal, var framme i gbg runt halv fem..

Resans egentliga färdväg: Falun-Sala-Katrineholm-Göteborg

Resan i korthet som den blev:
Falun - Egentliga tåget klockan 17.35 inställt, hänvisning till Mjölby-tåget någon kvart senare och byte i Borlänge.
Borlänge - Vänta cirka 45 minuter. Dock träffade jag på Josefine, Amina och Doris som skulle med samma tåg (och tydligen noterat mig redan i Falun, vilket gått mig obemärkt förbi..) men var ändå segt att vänta. När till slut vi hittade det tåg som förmodligen skulle vara vårt (det stod "Falun" på dörrarna och vagnsnumren stämde inte) så övertygade jag Josefine om att förstaklass säkert skulle gå prima att sitta i. För min del hade bara kostnaden medan 2:a och 1:a klass varit sju kronor vid bokningstillfället så jag hade bokat förstaklass. Men idag spelade det ingen roll då det tåg vi satt oss på var ersättningståg till det ordinarie som tydligen hade gått sönder.. Således var alla platser fria och Josefine kunde lugnt sitta kvar i 1:a klass. Vi tjôtade på och käkade kakor fram till nästa anhalt, Sala.
Sala - Väntetid i en timme och tio minuter. Amina och Doris skulle åt annat håll och vi andra två Göteborgsbarn klev av och snackade vidare om ditt och datt och julklappar tills tåget behaga infinna sig. Tåget som vi sedan skulle ta hade slutstationen Eskilstuna, men vi skulle hipp som happ av i Västerås.
Västerås - Väntetid i ca en och en halv timme. Vi käkade lite, pratade mer och lekte "20 frågor". Till slut började Securitas släcka i väntlokalen och en stackars övertidsarbetande SJ-värd jobbade stenhårt på att få dit nästa färdmedel åt oss, vilket var ersättningsbuss till Hallsberg. Efter att hon tagit en liten språngmarsch ut i snön och hittat bussen så kunde jag och Josefine samt endast två Göteborgsresenärer till kliva ombord på hela den store bussen som skulle ta oss vidare. Halvsov rätt gött under den färden.
Hallsberg - I Hallsberg hade vi blivit lovade taxi ända till Göteborg. När vi kliver av ser vi två taxibilar. Ska någon av dem till Göteborg? Nähe då! Båda är SJ-bokade, men den ena är bokad till Karlstad och den andra till Motala. Skoj, skoj! Varmt, varmt! Karlstadsresenärerna kom strax därefter och försvann iväg, men några Motala-bor fanns inte i sikte. Förmodligen hade SJ felbokat, för efter en liten stund fick vi hoppa in i Motala-taxin som efter några samtal från chauffören blev Göteborgs-taxi istället. Puh.. Den resan var extreeemt seg. Ögonen och linserna torkade typ ihop, jag satt i mitten där bak och följaktligen som en potta skit och chauffören körde rätt långsamt pga det dåliga vädret och hala väglaget. Fyra timmars taxiresa, kuuul..
Göteborg - Äntligen var man framme. Möra och sega hälsade jag och Josefine varandra god jul för att sedan bege oss hemåt. Klockan var nu ungefär tjugo i fem och på parkeringen satt en stackars fader och broder och väntade i bilen på sin äldste son och storebror.

Jag har sovit rätt gött idag..

Seg resa, men gött att man hade trevligt sällskap. Blev betydligt roligare än vad det hade varit annars.

Nu sitter man i Linus rum med honom vid sin dator och katten på stolen bredvid. Samtidigt hör man föräldrarnas pysslande röster ifrån köket. Julmys!

Kommentarer
Postat av: Nina

Att de aldrig är beredda på vinter längre ner i landet. Själv fick vi vänta in tåget 8 minuter en gång då vi var för snabba ;)

2010-12-22 @ 17:29:28
URL: http://ninasoderblom.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback