Tuva Novotny - Ja, du får fan en egen rubrik. Och inlägg.

Vad jag gjort idag? Inte möe. Inte ens lämnat lägenheten. Bara varit.

Kollade på "Snapphanar" förut. Egentligen en miniserie för TV, men såg den ihopsatt som film. Rätt bra! Ni får ursäkta min svaghet för Tuva (eller nej, inget ursäktande, hon är grym!), men det var för att hon fanns i rollistan som jag skaffade hem serien/filmen. Hon har inte direkt huvudrollen, men en viktig roll i detta drama om Skånes försvarare baserat på historien, men fritt omarbetat till lite mer intrigerande och action. Klart i klass med, om inte bättre än, Arn-filmerna. B B B.


Den sorte madonna - Såg på i förra veckan. Dansk komedi med - hör och häpna -  Tuva i en av huvudrollerna (Ja, ja, tyst med er!). Tuvas karaktär hjälper sin brottsbenägne pappa att leverera en stulen tavla som han misslyckats med att leverera själv. Efter sig har dock Tuva en polis som gör allt för att så smidigt han kan övertyga henne om att lämna tillbaka tavlan till dess rättmätiga ägare. Som om det inte vore nog så är dessutom två klumpiga småtjuvar, som pappan samarbetade med och lurade, med i jakten om tavlan.
Novotny väljer i princip aldrig dåliga filmer att medverka i, men här kom den andra av de jag sett hittills. Visst är det småroligt någon gång ibland, men som helhet är det inte alls en särskilt fantastisk film. Godkänd, och då är jag rätt snäll. B B.


När vi ändå är inne på damen i fråga så kollade jag på "Jalla! Jalla!" inatt. Why? För att det är en bra svensk film som jag inte sett på länge och för att jag ville se Tuva som yngre igen, har mest sett nyare saker hon vart med i på senare tid. Då var hon en söt och vacker tjej, nu är hon en söt och vacker kvinna.
Behöver inte berätta överdrivet mycket om filmen. Om ni av någon anledning inte sett den så gör det.
B B B B.



Jag har sett de flesta grejer Tuva är med i nu. Allt jag kunnat få tag i. Vissa saker är stört omöjliga att hitta, som vissa kortfilmer t.ex (sitter ni och trycker på "Swimming" så säg till). Och jag kommer inte att skaffa hem alla avsnitt av "Skilda Världar" för att hon var med där, även om det var i den serien jag första gången såg henne, eller Nora som hennes karaktär hette. Jag var fast direkt. För Tuva alltså, inte "Skilda Världar".. (Seriemässigt var jag mer för "Tre Kronor" och "Vita Lögner", men det hör inte hit.)
I år har fem (!) filmer premiär som Tuva är med i. Det är till att vara eftertraktad det. En är dock en kortfilm, men ändå: "Truth About Men", "Eat, Pray, Love", "Bröderna Karlsson", "För Kärleken" och "Ett tyst barn". Så det är inte bara jag som tycker hon är bra ;)



Jag är inte galen. Jag tycker bara hon som skådespelerska kan vara helt underbar.


Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback