Kick-Ass

Jag tänkte länge ge denna mer och mer hypade film tre B, men de sista 30 minuterna gör att betyget går upp till B B B B. Fram till dess var den väldigt ojämn (ibland lam, ibland skön action) och en känsla av att något fattades. När sedan 80 minuter passerat så steg nivån grovt och stannade på en hög nivå sista halvtimmen.

Det är inte titelfiguren Kick-Ass som gör filmen. Lägg namnet Chloe Moretz på minnet; tjejen som spelar Hit Girl. Bara tretton bast och kommer inte hennes karriär att gå spikrakt uppåt blir jag ytterst förvånad. Jag hade ingen koll på henne innan filmen, men I'll keep an eye på vad hon kommer företa sig i framtiden i filmbranschen.

En grej som gjorde filmen lite märklig var att det inte var så mycket humor med som jag hade trott. Filmen var egentligen rätt mörk när man tänker efter, vilket gjorde att när det verkligen kom något lite humoristiskt så kändes det konstigt. Det blev en känsla av att filmskaparna inte riktigt kunde bestämma sig för vilken sida om gränsen man skulle gå på, så det blev något skumt mittemellan.

I vilket fall blir det som sagt ett högt betyg beroende av slutfasen jag nämnde och Hit Girl. Sevärd!

Kommentarer
Postat av: maria

Fyra av fem eller? Det var högt. Jag såg filmen på bio och hela mitt sällskap älskade den. Jag är inget fan av actionfilmer och tyckte filmen var välgjord med snygga effekter, inte mer. Hit Girl var ju bra, och hon kommer förmodligen gå långt den där tjejen. Jag tyckte ändå att det var rätt mycket humor i den, allt splatter blir ju lite kul i längden. När jag såg den på bion var även en svensk kille som jobbat med specialeffekterna där och berättade om filmen, och vad jag förstod det så har inget stort filmbolag velat finansiera den själv för att den var för rå, så filmmakarna själv har betalat typ allt. Så jag tror att tanken var att den skulle vara rå, med lite inslag av humor.. :)

2010-04-27 @ 09:51:59
URL: http://amria.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback