Munnen den ska skratta och va' glad

Vaknade av mobilväckningen 07.00 (som vanligt numer) i fredags och låg och halvsov i hela fyra minuter innan vikariesamordnaren ringde. Var rätt sliten, men tog mig ändå an att hoppa in på förskolan för första gången (tidigare har jag ju varit på mellanstadiet och högstadiet). Då jag ju inte bor direkt nästgårds så var jag inte där förrän klockan 9, men sen var det full fart fram till klockan 17 då jag slutade.
Det var absolut roligt att vara där och övervaka småbarnen, rita lite, spela fotboll (eller leka grym utrusande målvakt snarare, har aldrig känt mig så mycket som René Higuita som igår) och andra småsaker. Jag märker dock att jag blir alltmer barsk i tonen och får kortare tålamod jämfört med tidigare. Man lär sig mer helt enkelt med tiden hur man ska och inte ska agera i olika situationer. För snäll kan man inte vara hela tiden, tyvärr. Man är ju inte där som enbart kompis utan som lärare/ledare, vilket är en viktig skillnad.
På torsdag ska jag ha en förstaklass halva dagen, men i övrigt är det inget planerat än i veckan.

---

Är inne på mitt sista par linser eftersom jag velat och skjutit upp alltför länge vartifrån jag ska beställa nya. Nu blir det Synsam som vanligt och så snart som möjligt eftersom ena linsen självklart skulle gå sönder i detta mitt sista par. Det kunde inte göra det i något annat par då jag haft kommande månaders par som reserver, o nej! Det måste hända när det är de sista jag har, självklart. Resultatet av denna upptäckt igår morse var ett antal svordomar och frustrerade vankanden av och an i hallen innan jag bestämde mig för att köra mono och enbart ha inne den ena hela linsen, högerögats. Det funkar liksom också eftersom det "seende" ögat tar överhanden över det "dimmiga" men det är ju klart inte optimalt.

---

Mariette ur idol igår. Synd å ena sidan eftersom jag gillar henne, men hon får skylla sig själv när hon allt som oftast väljer så extremt intetsägande låtar. The Storm var okej, men inte mer.
Å andra sidan spelar det ingen jätteroll vem som åker ut eller vem som vinner längre eftersom jag för en gångs skull haft kvar alla mina fyra favoriter sen program ett tills igår. Det som stör mig något oerhört är när juryn överprisar deltagarna helt oförtjänt dock. Visst att Erik var bra igår, som vanligt, men inte SÅ bra som de får det att låta. Snarare stabilt med risk för slätstrukenhet.
Bästa av alla gårdagens framträdanden skulle jag nog säga var Toves version av U2:s Pride. Trodde inte hon klara den, men gjorde den till sin egen.

---

Till sist: Robinson snart. Får vi se en mer rättvis tävling denna gång? Eller ännu bättre: ett tjejlag som inte låter som att vunnit SM i kaxighet utan bara Robinsons 642:e tävling? För att inte detta skall misstolkas: jag sitter inte och automatiskt hejar på killarnas lag i en tävling. Jag bryr mig absolut inte om vilket kön de som vinner en tävling har, jag bryr mig enbart om personligheten och uppträdandet hos de som tävlar och vinner. Hittills, efter ett program, är det bara göteborgaren i killaget jag gillar någorlunda. Varför? Enkelt! Han är avslappnad, har humor och sitter inte och lägger massa energi på att snacka skit. Ingen gnällmåns som klagar på allt. Visst att han tror på sig själv och säger att han kan vinna tävlingen, men det är skillnad på att sitta och säga det för sig själv och att stå och öppet håna andra och försöka utmåla sig som världsbäst.
Reflektionerna om göteborgaren är dock bara från ett program och han kan ju vara annorlunda när man sett honom mer, men det tror och hoppas jag inte.

---

Lite om min livsfilosofi, hur jag tycker att man ska se på världen: man ska inte ta precis allt på FÖR stort allvar. Det måste finnas utrymme i vardagen för skoj och skämt. Det uppstår situationer då det är stort allvar (olycklig kärlek, krissituationer osv.) och allt annat måste sättas åt sidan, men i övrigt tycker jag världen måste unna sig att inte vara så stelt och tråkigt. Sträva efter att vara glada mot varandra! Tyck om varandra och krama varandra! Småretas med varandra och tyck olika, visst, men aldrig slåss.

Och nej, jag försöker inte säga att jag är förebilden nummer ett som alla måste göra samma sak som, men jag önskar att fler såg fördelarna med att vara lite lättsammare.

Med dessa ord avslutar vi med lite humor!


 

Obs! En liten uppdatering 21.11: Mixade lag i Robinson! Gött :D Balanser! Utjämning!


Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback