Schlageråret över. Utgången lika väntad som till 90% usel.

Äh vafan, det är ingen idé att vänta på att det ska ta slut, jag kör sammanfattningen nu, den gnölsjungande "söta" norrbaggen har ju redan vunnit typ.

Årets festival har sannerligen bjudit på både bottennapp och positiva överraskningar. Förutom de uppenbara bottennappen rent låtmässigt som jag grinat på ganska tillräckligt så gillar jag ju inte röstningssystemet där typ fem pers från Sverige har hälften av alla våra fucking röster. Inte för att jag tror det hade gått annorlunda med 12 tondöva poäng till Norge, men jag vill ändå veta att folket har makten. Diktaturer och Kungamaktsliknande konstellationer trodde jag vi hade slutat med..?
Annat negativt är de supertöntiga programledarna från semifinalerna, som tursamt ändå skippades till finalen.

Om vi då ska titta på de positiva aspekterna så har jag ändå hittat några ytterst få musikaliska guldkorn. I övrigt har allt det visuella som ryssarna ordnat varit överväldigande snyggt. Innan har jag egentligen inte brytt mig om scener och så'nt, men denna gång har det verkligen varit mäktigt, skitsnyggt. Att så mycket pengar lagts på det hela syns, även om jag nog hellre skulle sett att det gick till det ryska folket..men, men, så ser ju inte världen ut.

"Vad roligt!" upprepar svenske kommentatorn om och om igen när Norge drar ifrån allt mer. Missförstå mig inte, jag har inget som helst emot att våra kära grannar vinner, tvärtom, men för fan...varför kan de inte vinna med en bra låt??

Att Azerbaijdzan ligger med i toppen var inte heller någon högoddsare. Den suger ju hårt så. En typisk modern äckelklubblåt med rajtjakarajtja-beat som man bara spyr på.

Inväntar nu de sista rösterna för att se var Island placerar sig.

*nynnar på Irlands bidrag*

Gött! En av mina favoriter slutade ändå tvåa, kära lilla Island :) Då har jag ändå något att vara glad för. Skönt att det ändå finns en hel del med bra smak och inte bara den stora majoriteten tondöva galningar ;)

Jaa, då var eländet över för det här året och därmed också mitt fanatiska schlagerbloggande.

Nu glömmer vi det här och går vidare. Som vanligt.

Go'natt!



Estland och Island, de två jag förgäves slängde iväg varsin röst på

Kommentarer
Postat av: Linda

HAHAH Kunde inte ha slutat bättre ^^ en snygg kille vann :D:D

2009-05-17 @ 18:02:07
URL: http://whataboutlinda.blogg.se/
Postat av: Sofia

Haha, okejdå.. jag nöjer mig! Glad nu :D?

Nejmen jag har säkert sett den! Såklart.. men jag kan inte allting helt och hållet, liksom. Höhö.

Den dikten var bra ju :):):) En liten poet, minsann.



(Öhum.. bara sex dagar för sent)

2009-05-17 @ 19:13:11
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/
Postat av: Carl-Filip

Vad ska man säga efter så många skit-låtar som inte ens är värda att lägga ännu mer av mitt livs dyrbara tid på. Vinnarlåten ska vi inte prata om!

Nästa år hoppas jag att de är tydligare med att berätta reglerna, så att alla jävla nötter i Europa förstår att de inte röstar på den som ska ut från tävlingen utan på den som ska vinna. Verkar som att de flesta måste trott det, då den sämsta låten vann, och alla i Europa kan väl ändå inte vara tondöva?!

2009-05-17 @ 21:50:44
URL: http://echoesofmythoughts.blogspot.com

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback