En halvtimmes skrivande blev det visst

00:40 står klockan på när jag nu börjar skriva. Sitter här i vardagsrummets mörker där endast datorn lyser upp med sitt stilla sken.

Filmen jag såg inatt, "Låt den rätte komma in", var lätt sammanfattat rätt speciell. Många skumma ingredienser och känslor av att jag inte vet vad jag egentligen skulle tycka om historien. Men okej: den funkade absolut, men jag kan inte uppskatta alla "oskyldiga" som råkade illa ut. Hade det varit en ren skräckfilm hade det varit väntat och okej, men när det samtidigt ska försöka skapas lite värme och feelgood-känslor ihopsatt med allt mörkt och blodigt så kändes det bara konstigt. Många var luckorna dessutom som gjorde att det kändes än mer orealistiskt. Det jag mest störde mig på var att Eli var en sådan extremt egoistisk figur. Hur ska man kunna tycka att slutscenen eller någon annan scen med henne och huvudpersonen är ens ett uns gullig när det enda hon kommer göra är att driva hans liv till ett större elände än vad det är? Inte så att han skulle märka det dock eftersom han redan är i hennes våld..
---
Effekterna var annars helt okej för att vara en svensk film av detta format.
---
Slutligen kan jag bara konstatera att filmen är grovt överskattad, precis som de flesta dåliga "konstiga" filmer blir. Missförstå mig inte, det finns bra konstiga filmer, men de är konstiga på ett helt annat sätt. "Lola rennt" t.ex. är ett exempel på en bra konstig film, "Requiem for a dream" ett exempel på en dålig. "Låt den rätte komma in" är dock inte så dålig som den sistnämnda utan bara medel. Den har en del intressanta inslag och funkar, men inte mer än så eftersom jag blir snarrare irriterad och smått äcklad än leende åt den "gränslösa kärleken" som jag antar att fokuset i filmen skulle vara på.

---

Sådär! Det var det det :) Bra mycket mer omfattande recension än vad jag tänkt mig, men fine.

Annars har denna dag varit händelsefattig, gått upp, burit ris, duschat, tvingats bära mer ris, ätit, kollat fotboll, ja jesus så spännande. Det går inte an, imorrn tycker jag det är sol så jag kan ta en liten promenix och slå mig ner med en prima kall Mariestad nå'nstans. Fast...sommarn är la slut nu? Eller kommer förra veckans dödsryck att återupprepas?

Fick lön idag också! Sisådär 5000:- till in på kontot är inte fel om man säger så :) Och boendet i E-tuna är fixat för min andra sejour v. 37-38. The saviour Evelina tog mig under sina vingar och låter mig gästa hennes vardagsrum under perioden. Ytterst uppskattat!
Och pengarna kommer väl till pass iom att jag åker med familjen till Tyskland direkt efter jobbperioden. Blir första gången på flera år som jag äntligen får hälsa på i Bremen igen. Släkten har jag ju träffat här emellan, men just nere i Bremen var längesen.. Måste varit senast första eller andra året i högskolan, om ens det :S Minnet sviker. Längesedan var det iallafall. En av gångerna var det dåtida flickvännen som jag umgicks med istället, sen ett år var skolan i vägen och förra var Åsa (faster), som vi brukar bo hos, sjuk så det inte blev av för det. Men nu så! Inga hinder alls :) Höll dock på att inte bli något i år heller då min arbetsgivare först föreslog just de dagarna jag inte kunde som nästa arbetsperiod. Richard gick inte med på detta och omförhandlade snabbt och lätt till inte bara tidigare utan också mer arbete. Mkt lyckad förhandling med andra ord!

Näe nu får det räcka med detta ordflöde. Vet inte vad det är med mig, rena rama novellskrivandet.

Vi hörs när vi törs!

//RB

Kommentarer
Postat av: Carl-Filip

Varför bära så mycket ris? Var det Thai-buffé idag hos dig eller sushi?? :oS

2009-08-26 @ 23:19:19
URL: http://echoesofmythoughts.blogspot.com

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback