Medlemskort i massor

Veckan rasar änna på fort när en av dagarna är röd. Inte mig emot! Då närmar sig sommar snabbare (att den redan varit här och hälsat på gör mig ingenting det heller!)

Attans, nu blev det både skrivkramp och knakande revben, härligt, härligt.

Hmm, varför skulle jag skriva ett inlägg nu för? Lite onödigt när jag inte vill nå't. Nåja, bättre än den gamla bloggen på lunar, eller "dagboksinlägg" som det hette på sin tid innan ordet blogg kom från ingenstans och blev ett vedertaget begrepp i vardagen. Den bloggen på lunar är för övrigt avslutad permanent nu. Själva kontot har jag fortfarande kvar, mest av nostalgiska skäl, men även för att jag har svårt generellt sett att släppa taget om gamla saker. Vet inte riktigt hur många olika typer av communitys jag är medlem i...varför inte helt enkelt räkna upp de jag kommer på? Oerhört bra idé Richard! Och så spännande läsning sen! Jag ser er nog sitta och dregla över denna högst intressanta information som nu följer:

-Lunarstorm - Fasen vad inne det var i slutet på 90-talet, början på 00-talet! Skunks (någon som minns det?) efterföljare verkade inte ha någon ände på sin popularitet och den har faktiskt gett mig mer än vad jag kunde drömma om en gång. Men alla sagor tar någon gång slut på ett eller annat sätt. Lunar är nästintill dött nuförtiden och jag besöker bara sporadiskt.

-Facebook - Verkar vara det community som är mest i ropet för stunden och de senaste två åren. Som den förändringssegande människa jag är tog det ett tag innan jag gick över dit från lunar, men nu tittar jag in titt som tätt.

-Bilddagboken - Kom ungefär i samma veva, eller snarare strax före, facebook, som något mellanspel, men är fortfarande aktiv där i viss mån. Inte som för ett par år sedan, men ändå.

-Okcupid - Relativt okänd här i Sverige tror jag. Är inte inne där för att hålla kontakten med någon, utan enbart för sidans egentliga huvudmål: svara på diverse quiz.

-Hamsterpaj - Känner mig i huvudsak för gammal för Hamsterpaj, men det fanns en del kul småspel där och forum att läsa under en kort period i höstas. Nu är jag knappt där mer.

-Youtube - Får väl ändå räknas som ett community. Extremt välbesökt självklart och man börjar mer och mer undra hur det var innan youtube fanns. Vad fan gjorde man på internet då mer än läste typ nyheter..? Allt med internet har gått så löjligt fort (och nej, jag är fortfarande inte 56 år och heter Sigvard).

-Myspace - Var i princip tvungen att bli medlem när jag och Johnny hade ett hip hop-projekt i ljudutbildningen, då vi hade det som mål att lansera låtarna där. Jag betonar för icke invigda att hip hop inte är min föredragna musikstil att lyssna på, tvärtom. Det var helt enkelt en utmaning i att bredda oss som var enda anledningen till att vi tog hip hop.

Observera att detta är bara de jag kommer på för stunden. Vet att det finns fler.

Så, äm ajj a nöörd? Säkerligen, men tro nu inte att jag hela mitt liv suttit framför en dator bara för detta för då misstar ni er gruvligt. Åh, om man kunde göra en film på allt man gjort hittills..

Äh, jag blickar gärna framåt just nu också. "Det finns inga problem, bara möjligheter" som Susanne Gunnarsson idogt tjatade fram i "Mästarnas Mästare".



Here comes the sun, duruduru...

Kommentarer
Postat av: Carl-Filip

En oerhört rolig idé på samtalsämne du! ;oP hehe...

Kan faktiskt hålla med dig om communities rise and fall. Det ligger mycket i det.



Intressant det där du tar upp om bloggar och dagböcker. Kanske är en blogg, som i många fall ses som en dagbok kan jag tycka, är mer accepterat än att skriva dagbok. Även om det egentligen kanske är samma sak, fast bloggen kan vara mer officiell än en dagbok i många sammanhang tror jag.

2009-04-18 @ 12:23:17
URL: http://echoesofmythoughts.blogspot.com

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback