Darkwing Duck - Symbolen för märkligt överbeskyddande

Jag har alltid trott att de människor (förutom galningarna i SVT:s ledning) som ville ha bort Darkwing Duck var lika stora fantasifoster som karaktärerna i serien. Idag fick jag dock se en livs levande motståndare och bitterheten som fötts som liten vällde upp igen.

Darkwing Duck, för er som inte skulle ha koll, var den serie som i princip ersatte min tecknade favoritserie alla kategorier, DuckTales (Ankliv på svenska). De flesta karaktärerna från DuckTales var försvunna (i princip var det bara Sigge McKvack som var kvar) även om Darkwing i vissa drag påminde om Fenton Spadrig, en av huvudkaraktärerna i de senare avsnitten av DuckTales.

Darkwing Duck lades abrupt ner efter lite drygt ett år och 50 visade avsnitt då klagomål på seriens våldsamma karaktär inkommit och anklagelser om att serien lett till att barn dödat andra barn.
För mig som följde serien var detta obegripligt. Den var inte våldsammare än många andra serier och hade såväl humor som bra karaktärer.

Dagens föreläsning gavs av en man som, när Darkwing Duck kom på tal som en av de serier flera sett som barn, direkt påpekade att han varit en av de som motarbetat serien och tyckte att den hade många sjuka inslag.
Sådant snack blir jag bara så extremt trött på. Sjuka inslag? Va? Som sagt, den är inte sjukare än något annat. Dagens barnprogram där allt är övergulligt och tillrättalagt, DET är sjuka inslag. Vi som växte upp på 90-talet blev inte omgående dumförklarade utan fick vuxenspråk mot oss direkt. Vuxenspråk och humor. DuckTales fungerar lika bra idag som när man var liten.

Reflektion: om man tycker det är en anledning att lägga ner en serie för att den KANSKE kan vara relaterad till att någon dödat någon så kan man också lägga ner alla nyhetsrapporteringar. Hur många i världen har inte sett något medialt rapporterat sedan gjort något galet? Idioter kommer alltid att finnas, hur många serier man än lägger ner. Hyckleri.

Darkwing Duck var en oskyldig serie där min enda aggression vällde upp av att serien lagts ner. Det var bara underhållning! Mina barn ska få se språkligt intelligenta barnprogram, inte bara en massa gulligull (jämför Bolibompa idag med Bolibompa förr, jesus..) som gör dem till otänkande grönsaker.



Kommentarer
Postat av: LB

Rätt så, föreläsarn borde skjutits på stubben

2010-12-13 @ 20:50:34
Postat av: Johan

Jag tyckte att han hade rätt. På den tiden ansåg jag att Darkwing Duck var ett skitprogram och sökte annat. I går fick jag bara mer klarhet! Darkwing Duck var en sjuk karaktär. Men sen vet man inte hur de som dubbade programmet gjorde rätt? Kan ju haft en helt annan mening på engelska (som så många andra program). Men det finns som sagt många andra program som är sjukare!

2010-12-14 @ 18:47:21
URL: http://asetkollen.wordpress.com
Postat av: Björkman

Du förväxlar orden "sjuk" och "skön" Johan ;)

2010-12-15 @ 02:33:17
URL: http://borgar.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback