Melodifestivalen Del 1 och datorproblem

Tänkte egentligen skrivit igår, men jag vågade inte starta datorn igen. När jag skulle starta den tidigare under eftermiddan så gav den ifrån sig ett ihållande missnöjt läte och jag kom till en boot-meny. Då tryckte jag av datorn på knappen, vände på den och kände så att alla luckor etc. satt fast ordentligt, sen vände jag tillbaka och startade utan problem.
Eftersom jag ju har begränsat nät så var det inget alternativ att försöka säkerhetskopiera en massa till nätet. Det enda jag tog just då och slängde in på dropbox var alla viktiga dokument jag har, sådant tar ju inte så mycket plats. Sen närmade sig melodifestivalen och jag stängde av datorn för att spara på den så att säga tills jag köpt en extern hårddisk, vilket jag gjort idag. Nu är allt viktigt sparat/kopierat och lugnet har infunnit sig!
 
Okej, över till festivalen!
 
Första deltävlingen var väl vad man kunde förvänta sig, det vill säga inte speciellt fantastisk, precis som det brukar vara när det gäller just första deltävlingen.
Nytt för i år var att man kunde rösta gratis, men inte hur som helst dessvärre. Max fem röster, enbart när bidragen spelades och enbart i första röstningsomgången. Det innebar ju att man fick sitta och försöka vara lite taktisk. Ska man lägga en röst på den där låten som var helt okej eller ska man spara sin röst och hoppas på att något bättre kommer? I värsta fall kan man ju sitta med fem helt oanvända röster om bara första låten var hyfsad men man sparat sina röster och resten av låtarna sen var skräp. Med det sagt så tyckte jag såhär om kvällens bidrag:
 
Molly Pettersson Hammar – Helt okej låt. Som en Bond-låt i mängden typ, men bra mycket bättre än de som gick till final i alla fall.
 
Daniel Gildenlöw – Gäsp. Platt låt.
 
Rickard Söderberg och Elize Ryd – Bra röster, men platt låt.
 
Dolly Style – Det bidrag jag gillade mest. Kändes som härlig gammal tuggummipop från 90-talet á la Aqua och sånt tyckte jag var bra då och tycker än idag. Skön, glad låt och lätt startfältets bästa.
 
Behrang Miri feat. Victor Crone – Sådan typ av melodisk hip hop som jag föredrar. Ingen superlåt, men helt okej. Oändligt mycket bättre än låten Miri senast ställde upp med.
 
Jessica Andersson – Besvikelse, platt låt.
 
Eric Saade – Hans bästa MF-låt hittills, men det säger inte så mycket. Även detta bidrag var rätt så platt.
 
Mina fem röster blev inte alla använda. Såhär i efterhand hade jag velat lägga en röst på bidrag ett och en röst på bidrag fem, alternativt alla fem på bidrag fyra. Men jag är i alla fall nöjd att jag satsade tre röster på bidrag fyra.
Att Andersson och Saade var de som gick till final är inte speciellt överraskande då de är de kändaste namnen. Hade nån av dem sjungit nåt annat bidrag i startfältet hade de garanterat gått vidare med den låten istället ^^
 
Vad gäller programledarparet så var det ett perfekt par. Äntligen efter år av dåliga konstellationer så fick man ett dynamiskt par som kompletterade varandra, var proffsiga rakt igenom och kunde vara spontana också.
 
Så! Det var det jag hade att säga om första deltävlingen. Om en vecka smäller det igen.
 
Före och efter tävlingen lyssnade jag på min schlager-spellista på Spotify. Jag minns inte vilken låt som var den sista innan jag somnade inatt, men den låt jag vaknade upp med i huvudet var i alla fall den nedan som får avsluta detta inlägg.
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback