Blandade ämnen i korthet med en annalkande höst

Dagar går och Richard består!
 
Egentligen har jag inte så mycket att säga. Jag hänger mest med Erik, snackar skit och FM:ar. Och så jobbar jag också såklart med att bygga hemsida.
 
Varför inte lista några ämnen nedan och ge en kort kommentar till varje, bara sådär? Ja, så gör vi!
 
Nöje
Nöjesfaktorn i mitt liv just nu är lite varierande. Som sagt blir det en hel del FM. Till det kan läggas att jag följer Paradise Hotel och ser någon film då och då. Och så lyssnar jag givetvis på en drös med musik, som alltid. Men förutom detta så är det inte något större nöjesfokus just nu. Inflyttningsfesten för ett par helger sedan innan jag blev sjuk var ett undantag, ett mäkta roligt undantag. Jag träffade nytt folk, klagade tillsammans med några andra på den usla musiken på stället dit vi gick och skrattade en hel del.
 
Mat
Min mathållning kunde nog vara lite bättre just nu. Jag borde laga mer, men är ju hos Erik en hel del och då blir det lätt att man blir lat och köper färdiga saker istället för att ställa sig och laga något mer avancerat. Har dock åtminstone börjat skära bort en massa onyttigheter och satsar på frukt och grönt istället. Tänkte haft mig en Kelda Thaisoppa idag med paprika och avokado i, men avokadon var tydligen obefintlig i affären så blir bara paprika. Såvida inte banan passar..? Why not, banan passar till allt. Vi får se.
 
Politik
Ja, jag har röstat, naturligtvis. Att rösta blankt/ligga på sofflocket finns inte i min värld. Har man en röst så ska man använda den. Gick in på någon form av skola i torsdags på väg till tunnelbanan och fick iväg de tre kuverten. Det är allt jag har att säga om politik just nu som jag är fruktansvärt trött på.
 
Sport
Sverige spelade 1-1 mot Österrike. Relativt blek match och inte något direkt att hurra över, men det såg åtminstone lite, lite bättre ut defensivt än tidigare, mer balanserat. Alltid något. Och nyss såg jag damlandslaget vinna över Bosnien i VM-kvalet ganska komfortabelt. Känns positivt!
Mycket fotboll här, men under en sommar fylld med härlig friidrott så har ju fotbollen fått komma i skymundan så man kan väl säga att jag tar igen mycket nu. Imorrn spelar Blåvitt mot Elfsborg borta, det ser jag fram emot att följa via stream.
 
Jobb
Som sagt så jobbar jag på med hemsidan då och då. Utöver det söker jag diverse kommunikativa typer av jobb. Om någon har något passande på lager så är det bara att hojta till.
 
Kärlek
Ptja, det är som vanligt. Ganska dött på den fronten. "Varför kan jag aldrig finna just den där?" som Uggla säger. Kan inte ens minnas när jag hade starkare känslor/var lite kär senast. Lite skillnad mot när man var yngre och var kär i massvis i omgångar. Det hade nästan känts bättre om jag var olyckligt kär typ, då hade man åtminstone trånat efter någon. Som det är nu är det bara att man är. Men jag antar att någon dyker upp förr eller senare. Får väl vara kär i kärleken på nåt sätt så länge. Jag är som alltid fortsatt en sucker för känslosam romantik i filmer exempelvis, eller låttexter för den delen.
 
Boende
Jag trivs perfa där jag bor just nu och Stockholm är en bra stad att bo i. Helst vill jag egentligen bo kvar och jobba här, mycket beroende på att jag tycker det börjar kännas så rotlöst med allt runtflyttande som jag haft för mig de senaste tio åren. Visst, sex av åren har jag bott på samma plats i Falun, något som kändes extremt hemma, men förutom det har man bott på så många andra platser under olika långa perioder. Förutom lägenheten här i Stockholm finns liksom inget riktigt hemma längre. Barndomshemmet (som nu dessutom är sålt) har inte känts riktigt hemma sedan jag flyttade första gången. Och sommarstugan kommer för alltid vara sommarstuga där man hälsar på snarare än bor liksom. Sen har jag ju rest runt och bott på hotell en massa denna sommar också så det har inte heller direkt känts så stabilt, även om jag gillar att resa överlag.
Men visst, får jag jobb någon annanstans så flyttar jag ju, inte mer med det. Menar bara att det hade bara varit skönt att vara fast på ett ställe ett tag och få känna sig lite mer rotad.

Djur
Jag saknar min katt då och då. I övrigt vet jag inte om jag har så mycket att säga om djur ^^ Insekterna har inte varit så speciellt jävliga denna sommar så jag kan inte direkt lacka ur på dem heller.
 
Kläder
Egentligen borde jag shoppa loss en massa kläder, men det blir aldrig av. Det är inte jättekul att gå och handla själv och jag vet inte vem jag skulle gå och shoppa med egentligen. Jag har aldrig direkt haft något emot att shoppa/gå i affärer.
 
Ekonomi
Just nu är pengaflödet i princip enbart utgående, men hemsidejobbet ger i alla fall lite ingående. Min fördel är att jag kan vara grymt ekonomisk om jag vill och har aldrig någonsin satt mig i skiten på denna punkt. Samtidigt vill man ju kunna leva ibland och jag har blivit bättre på att unna mig saker med åren. När jag var yngre var jag mycket mer restriktiv mot mig själv.
 
Alkohol
Alkohol har det inte blivit så överdrivet mycket av senaste två veckorna. Beror ju i och för sig på att jag var sjuk en vecka, men i övrigt så har det inte blivit av. Partytillfällena har inte uppenbarat sig. Igår kväll drack jag dock en liten flaska punsch och ett par öl. Idag tänker jag festa loss på en flarra vitt vin. Lite lagom helgnöje sådär.
 
Natur
Naturbesöken blir inte så omfattande när man bor i storstaden. Det finns ju grönytor, meneh.. det är inte direkt samma sak som att gå ut i naturen en småfuktig och go höstdag. Får söka mig till det någon gång de närmaste veckorna.
 
Humör
Mitt humör är ändå rätt bra får jag säga. Har inte haft dippar på ett bra tag egentligen. En ganska hög lägstanivå skulle man kunna säga för att snacka sportspråk. Igår kväll var jag mycket yster till exempel!
 
Hösten
Jag gillar hösten skarpt. Det är en sorts mörk och dyster, men samtidigt romantisk tid och man får känslor som man inte kan få någon annan årstid. En skön mix. Jag blir nog som mest kreativ under hösten också, suget efter att skriva dikter (vilket jag ju pysslade med väldigt mycket mer när jag var yngre) blossar upp bland mycket annat och man blir drömsk.
 
 
Jao, det kan väl räcka så med ämnen for now!
 
 
Höstfeeling.

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback