Oscar på G?

The Help - Från skitfilmen jag såg senast till toppen. The Help är en mycket sevärd film ur de flesta aspekter (utom om man söker efter bombastisk action). Ett stort spann av känslor behandlas, allt från väldigt rörande stunder till att skratta åt något, till att bli förbannad.
Filmen utspelar sig på 60-talet och handlar om en ung tjej, Skeeter, som har stora ambitioner att bli författare. Efter att ha umgåtts med sina vänner som alla tillhör de bättre bemedlade delarna av samhället de bor i och hört deras nedlåtande kommentarer om sina svarta hembiträden så får Skeeter idén att skriva om hembiträdenas situation, ett uppdrag som inte är det lättaste att driva igenom.
Jag kan inte komma på något negativt alls egentligen, alla skådespelare är perfekt castade, miljöerna oklanderliga, känslospannet som jag nämnde, äktheten. Har inte hunnit se igenom alla nominerade för bästa film än (har tre kvar) men just nu håller jag The Help (som av någon oförklarlig anledning getts den "svenska" titeln Niceville på våra biografer) som min kandidat. B B B B B

Fun fact: Två av skådespelarna i The Tree of Life tycks ha insett att de även borde medverka i bra filmer under året som gick. Brad Pitt är Oscarsnominerad som bästa manliga huvudroll för tolkningen av sportchefen Billy Beane i Moneyball, medan Jessica Chastain är nominerad som bästa kvinnliga birollsinnehavare för sin roll som den utstötta Celia Foote i The Help.

---

Idag har diskats, jobbats med Linnéa och Lamptey i projektarbetet och snart blir det nåt att käka.

Kväll och natt? Fiiilm och fm! Dagarna är rätt goa nu, bara man får något att göra ibland, som arbetandet idag. Och ja, första uppgiften har kommit till nya fotbollskursen så nu börjar saker hända igen :)

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback