Kort och kort om ett par filmer

Efter att jag insett att det är bra att skaffa något annat kort än Maestro så har jag hoppats på att något erbjudande från Swedbank ska dimpa in som det brukar göra titt som tätt om att uppgradera.
Igår inträffade detta lägligt nog och nu är Visa-kortet på väg. Känns gött.

---

Clash of the Titans - Funnits på min "att-se"-lista lista sen jag började med den men aldrig känt för att se den. Men så igår tänkte jag att det är dags att banta ner listan lite och då blev det plötsligt dags.
Har hört mycket negativa kommentarer om filmen, att den inte är något att ha, inte levde upp till folks förväntningar o.s.v. Dock tycker jag det var lite överdrivet negativt. Den var helt okej ändå, även om det inte var något mästerverk man kommer minnas i eoner.
Eftersom jag nyss sett "Thor", som också hade temat gudar, så blev det att man oftivilligt satt och jämförde undermedvetet de båda. Effektmässigt var Clash helt okej, men inte i närheten av Thor som jag ju berömde för effekterna när jag gav den en recension. Skådespelarmässigt är jag dock förtjust i såväl Sam Worthington som Gemma Arterton och båda gjorde rätt bra prestationer. I övrigt var det ganska stereotypa karaktärer. En som inte är som alla andra och kommer lite utifrån för att tillfälligt joina (Djinnen), två som inte är soldater men grymma i strid och tillför humor, en grinputte som inte visar känslor, och en massa random soldater som bara finns till för att hänga med och bli dödade under resans gång medan karaktärerna som sticker ut överlever till sist.
Historien var hyfsad men kändes lite tunn som helhet, vilket jag gissar är största anledningen till att den blivit småsågad. B B B-


The Ghost Writer - Likaså denna har legat länge på listan. Ewan McGregors titelfigur får i uppdrag att skriva f.d. premiärminister Adam Langs (Pierce Brosnan) memoarer då den ursprunglige spökförfattaren ramlat överbord på en färja och drunknat. Ju mer tiden går, desto mer märker McGregor att något inte är som det skall och börjar nysta i det hela..
Mer än så går det egentligen inte ut på. Den är småspännande och mörk men intresset hos mig svajade en del. Början och framt till mitten var det ganska intressant och stämningen höjdes, sen kändes det som att det dog långsamt fram till strax innan slutet då det blev ett uns bättre igen. Dessvärre kan jag avslöja redan nu att hela filmen förstördes av en mycket märklig och småologisk slutscen. På vilka sätt får ni se själva, men den film som hade en sådan lovande första halva vill jag sedan sammanfatta som en besvikelse resten av tiden.
B B+


En stilig, helt normal pojk, eller hur moder?


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Stilig, ja, men för övrigt ser du väl inte så normal ut på denna bild som du gör när du är normal.

Som vanligt måste du göra galna miner på fotot.

Puss min son!

2011-05-19 @ 17:31:24

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback