Love will tear us apart

Egentligen borde jag gå och lägga mig och försöka somna bums, annars riskerar jag att bara ligga och tänka. I förrgår var en bra natt, inatt kan bli en dålig.


Sett på två filmer under kvällen, en komedi och ett romantiskt drama.


Le dîner de cons - Fransk komedi från -98 om huvudpersonen Pierre Brochant som ska ta med sig en random "idiot" till en middag där andra av mannens vänner tagit med sig egna idioter. Personerna som är idioter är ovetandes om att de är ditbjudna som en typ av korkad underhållning åt de mer snobbiga värdarna.
Idioten som Pierre valt denna gång, Francois Pignon, komplicerar dock hans vanliga liv och någon middag kommer de aldrig iväg till..
en rolig liten rulle som var som bäst i mitten. Framåt slutet trubbades den av lite, men som helhet en klart godkänd kvällsunderhållning! B B B.


The Time Traveler's Wife - Från komedi slängde jag och Linus oss raskt in i motsatsen, ett tänkvärt romantiskt drama.
Pga ett genetiskt fel har Harry förmågan att förflytta sig i tiden. Tidsresandet är inget han kan kontrollera, vilket gör hela hans liv med sitt livs kärlek Clare väldigt komplicerat.
Jag brukar ha en tendens att fastna för sorgliga och vackra romantiska filmer och denna var inget undantag. Övertygande skådespeleri av Eric Bana och Rachel McAdams, väl utvalda miljöer och genomtänkt story.
En film jag klart rekommenderar. B B B B.


Enda problemet med sistnämnda film är att jag nu som sagt riskerar att ligga och tänka en massa. Kärlek och livet är tunga ämnen (no shit!) som jag tenderar att ta på väldigt allvar ibland, trots att jag förespråkar att man inte ska ta allt på så stort allvar och leva i nuet. Jag är bra på att motsäga mig själv i den frågan.. Jag tar nog ofta saker på mer allvar än jag vill erkänna.

Usch, jag vill inte ha en tänkarnatt nu. Iallafall inte utan någon att dela den med, då är det en annan sak. Det svåra är att hitta de personerna och synka så att man ses just när båda är i det mer livsbejakande tillståndet.

Nu svävade jag iväg igen, aldrig att jag kan skriva bara en kort mening om hur jag känner. Men om ni träffade mig, umgicks med mig, så skulle ni se i mina ögon när jag hamnade i det grubblande stadiet. Ni skulle veta utan att ord sades.

Känslomänniska. Vad är kyla?


"Get a taste in my mouth as desperation takes hold.
Is it something so good, just can't function no more."




Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback