Jag var ung och dum och trodde alla om gott

Uppe in the ott igen. Brr..

---

Jag gjorde en liten fin lista i förra veckan med ett startfält som jag tycker skulle se intressant ut i Melodifestivalen. Ni kommer säkerligen inte hålla med om alla artister, men garanterat de flesta. Skulle ni av någon anledning föredra startfältet som det ser ut idag i verkligheten är ni helt enkelt galna.

Deltävling 1
Kent
Amanda Jenssen
ABBA
Björn Skifs
Timbuktu
Galenskaparna & After Shave
Europe
Arvingarna

Deltävling 2
Veronica Maggio
Broder Daniel
Roxette
GES
Lisa Miskovsky
Peps Persson
Lambretta
The Real Group

Deltävling 3
Håkan Hellström
The Ark
Melody Club
Magnus Uggla
Mando Diao
Tommy Körberg
Sahara Hotnights
Loa Falkman

Deltävling 4
Lars Winnerbäck
Markus Krunegård
Robert Broberg
Maja Gullstrand
The Sounds
Helen Sjöholm
Cardigans
Sound of Music

DETTA hade varit både blandad musik OCH anpassat för olika ålderskategorier OCH troligtvis hög kvalité i nästan alla bidrag (man kan ju inte räkna med att alla ska komma med hitar). Jag är iallafall rätt säker på att det skulle bli jävligt jämna omröstningar.
Det mesta är åt rock-/pophållet, men som synes har vi dansband (Arvingarna) reggae (Peps) hiphop (Timbuktu) förmodade jazzinfluenser (Maja), humor (Galenskaparna & A.S.), enbart vokalt (The Real Group), opera (Loa Falkman) och förmodad musikaltouch (Körberg och Sjöholm). Med det här startfältet skulle jag inte vilja missa en millesekund.
Men...

...det kommer aldrig att komma i närheten av detta startfält. Varför? Förutom uppenbara saker som att ABBA inte kommer att återförenas så kommer förmodligen flertalet av artisterna nämnda inte att vilja vara med i jippot som det ser ut idag. Förr får iallafall jag känslan av att det kändes som att melodifestivalen dels var en plats där nya artister fick blomma ut (Carola t.ex, på den tiden hon var bra) dels ett forum där etablerade artister gärna var med (Tommy Körberg, Lasse Berghagen, Björn Skifs, ABBA osv). Idag.. jaa, den falske Björkman har förvandlat en tidigare rolig tävling till ett spektakel med stela skämt (amerikanskt värre) någon enstaka a-artist per år (typ Pernilla Wahlgren, även om jag personligen inte är en stor fan av just henne), flertalet b-artister (typ Alcazar) och en mängd c-artister (typ Bah Kuhnke och deltagarna från Idol, undantaget exempelvis Agnes och Amanda Jenssen som skaffat egna karriärer som inte låter Idol). Detta kryddat med fler deltävlingar som drar ut på plågan ännu längre, låtar som till 95% valts ut av tondövas riksförbund och programledare som tror att "spontanitet" är ett begrepp som bara finns i fantasin (dock uppskattar jag Dolph i år, mest beroende på sin äkthet och viljan att både kunna bjuda på och skämta om sig själv. Måns och speciellt Christin.. vilka töntar. Eller Petra Mede förra året, galet! Var är Björn Kjellman???

Puh! Det var dagens såg. Men det var nog inte det sista ni såg av den.. Det är ju en deltävling kvar. Ve och fasa.

---

Nu är det dags för fm! Erik är online och börjar få ryck på att jag inte svarar honom. Både Skype och MSN blinkar irriterat.

Tjo!

---

Förresten vill jag ha sommar precis lika mycket som alla andra. Snö var kul när man var liten. Usch som fan för det nu.


Riktig fucking musik! Det här är kvalité, ingen jävla Darin, Manboy, Ola eller annat skit.

Kommentarer
Postat av: Carl-Filip

Finns många bra artister som skulle/borde vara med och tävla istället. Finns ännu fler programledare som skulle leverera. Utöver detta är frågan hur själva affärsidén ser ut för evenemanget nästa år?! Skrämmande??!!?!

2010-02-22 @ 15:56:41
URL: http://echoesofmythoughts.blogspot.com
Postat av: Sofia

Den där melodifestivalen vore minsann något... :D

2010-02-25 @ 13:38:13
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback