A mans world?

Såå, efter förfrågan av fröken Nyberg om åsikter gällande listan på facebook "Things Guys wish girls knew! >"<" (och jag kan inte förklara varför Guys har stor bokstav och girls liten för övrigt) så kände jag mig tvungen att gå igenom det lite allmänt i ett inlägg. Eventuella stavfel i påståendena står inte jag för då listan är kopierad rakt av. Så.. De 40 punkterna med kommentarer från mig som en av representanterna för manliga könet:

1. Guys are more emotional than you think, if they loved you at one point, it'll take them a lot longer then you think to let you go, and it hurts every second that they try.
Kommentar: Kan bara hålla med. Så funkar jag iallafall.

2. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.
Kommentar: Det är möjligt att det är så för många killar, men jag tror det är desto fler som inte "flörtar runt hela dagen". Jag tänker alltid på "the girl" jag "truly care about" när hon finns. Andra kommer då i periferin.

 

3. Guys go crazy over a girl's smile.
Kommentar: Ja, men det är väl inte direkt något överraskande? Tycker jag är rätt självklart. Finns inget sötare. När man ligger bredvid och tittar på er är när ni sover är också väldans sött.

 

4. Guys will do anything just to get you to notice him
Kommentar: Förmodligen om man verkligen, verkligen är kär, men jag kastar ju mig inte direkt utför ett stup för varje snygg tjej som går förbi på gatan. Det krävs liksom lite mer än så. Så jag kan inte hålla med helt här. Men det är klart det finns kåtbockar som gör vadsomhelst för att få uppmärksamhet. Men det är långt ifrån alla killar som är så'na.

 

5. Guys hate it when you talk about your ex-boyfriend or ex love-interest. Unless they're going for the let-her-complain-to-you-and-then-have-her… method.
Kommentar: Instämmer. Det är inte så speciellt intressant att höra talas om någons ex.. Det är ju man själv som ska vara i fokus nu, inte någon annan :S Men om det bara nämns någon enstaka humoristisk anekdot kan det väl vara okej. Typ en gång om året max.. Men nej, det är inte så uppskattat.

 

6. A guy who likes you wants to be the only guy you talk to.
Kommentar: Inte helt sant. Visst vill man som sagt vara i fokus, men att porta tjejen från att ens prata med andra killar? Visst om hon börjar snacka som fan med en kille om man är på krogen, då kryper svartsjukan fram hos de flesta, men liksom hennes killkompisar, ens egna killkompisar osv spelar inte så stor roll. Litar man på varandra så ser jag inte vad problemet är. Man måste väl få ha ett liv?

 

7. Boyfriends need to be reassured often that they're still loved.
Kommentar: Mjo, det kan man väl säga. Sen är det skillnad på t.ex. första förhållandet och kommande. Första förhållandet blir troligtvis mer extremt då det är såpass okänt och nytt, man vet inte helt hur det ska gå till och man vill ha en massa bekräftelse. Tar det sedan slut lär man sig av det och mognar, blir mer vuxen i kommande förhållanden. Visst vill jag ha bekräftelse i nästa förhållande, men jag kommer vara mer lagom sökande, inte överputtinuttig som det är risk att det kan bli i ens första. Så som svar: generellt stämmer det.

 

8. Guys don't care how gorgeous you are, if you're a *********-- Goodbye.
Kommentar: Jag vet inte om stjärnorna ska stå för att tjejen är korkad eller typ slampig, men i båda fallen så är det så. Utseendet är långt ifrån allt. Visst vill man inte vakna upp bredvid en trafikolycka varje morgon, men man vill inte heller dela sitt liv med en person som man knappt kan prata om något med, eller som man vet slampar runt med andra och är olojal. Många killar tänker självklart bara på utseende, men då är de oftast likadana som tjejerna i fråga och lägger ingen större vikt vid intelligens eller känsloliv - hopp i säng, play around! Jag kräver bara att hon ska vara söt, le så att man smälter och lite smått allmänbildad. Det behöver inte vara Shakira eller en kärnfysiker - ni fattar vad jag menar.

 

9. Giving a guy a hanging message like "You know what?!..uh...never mind.." would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking. And he'll assume he did something wrong and he'll obsess about it trying to figure it out.
Kommentar: Sant! Ni kan ju inte bara börja säga nå't och sen strunta i det! Ni tyckte uppenbarligen att det var värt att säga för en sekund sen så.. Vad?? Vad?? :D

 

10. Girls are guys' weaknesses.
Kommentar: Ja, om du inte är bög eller en känslokall psykotisk mördare eller något så kan jag inte se något annat svar än ja på den frågan. Vad skulle vi annars leva för indirekt om inte er? Jobbet? Mat? Nehej.. vänner i all ära, men det är ni som krävs för att vi ska komma nå'nstans.

 

11. Guys are very open about themselves.
Kommentar: Egentligen ja. Det är bara det att ingen frågar oss på samma sätt som man frågar tjejer. Det är liksom inte lika okej för en kille att öppna upp sig och visa sig sårbar, tyvärr. Jag försöker trots allt, men det är ändå en viss mask man har på sig för att inte visa sig så svag och liten som man ibland kan vara. Och det gäller alla killar, även de som tror att de är världens tuffaste biffar som äger världen och kan göra vad de vill. Innerst inne har de också nå't som tynger, som gjort att de blivit som de blivit. Generellt så.. fråga oss så kommer vi säkert att svara.

 

12. If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don't need to give advice.
Kommentar: Haha.. stämmer hyfsat bra. Vi har nog lite svårt att "ta order" från någon annan och vill gärna klara av saker själva.. men om det kommer råd så lyssnar vi åtminstone, även om vi nog oftast inte följer dem i slutänden :P

 

13. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.
Kommentar: Mjo, alltså retar som i på skoj. Retas som i att flörta med andra för att göra tjejen svartsjuk tycker jag personligen bara är korkat. Men det finns många så'na killar. Och tjejer.

 

14. Guys love you more than you love them.
Kommentar: Hur ska jag veta det? Hur mäter man så'nt? Smått märkligt påstående.

 

15. Guys use words like hot or cute to describe girls. They rarely use beautiful or gorgeous. If a guy uses that, he loves you or likes you a whole hell of a lot.
Kommentar: Beror väl på kille, men jag använder många olika uttryck. Söt är klart vanligast, men snygg och vacker är inte heller ovanligt. Men det är klart man använder ord som underbar för någon man känner lite mer för :)

 

16. No matter how much guys talk about asses and boobs, personality is key.
Kommentar: Jag hoppas att det är så iallafall. Men ett så'nt statement får mig också att känna mig ovanlig eftersom jag pratar mer om ansikte och personlighet än asses and boobs. Helt ärligt. Men visst, jag är inte blind, klart jag noterar asses and boobs också och kan prata om dem, men det är inte det alla killar sitter och snackar om hela tiden, haha..

 

17. Guys worry about the thin line between being compassionate and being whipped.
Kommentar: Visst är det så. När börjar den stora omtanken övergå i förvandligen till toffel? Viktig sak att hålla ögat på. Har man förvandlats till toffel och gått över gränsen så är det nog väldigt svårt att skaffa tillbaka nå'n respekt.

 

18. Guys think WAY too much. One small thing a girl does, even if she doesn't notice it can make the guy think about it for hours, trying to figure out what it meant.
Kommentar: 100% sant. Och eftersom jag får för mig att jag grubblar ännu mer än genomsnittskillen så kan ni tänka er att mitt "WAY too much" behöver ännu större caps på "WAY".

 

19. If the guy does something stupid in front of the girl, he will think about it for the next couple days or until the next time he spends time with the girl.
Kommentar: Definitivt. Känner man att man gjort bort sig inför en tjej så mår man inte särskilt prima. Inför en kille spelar inte lika stor roll, det är ju bara en kille liksom :P

 

20. If a guy looks unusually calm and laid back, he's probably faking it and is spazzing inside.
Kommentar: Möjligt. Jag ser nästan alltid lugn ut, vare sig jag verkligen är lugn eller "spazzar" inuti. Så för egen del är det inget säkert sätt för någon utomstående att säga om jag verkligen är lugn eller inte.

 

21. When a guy says he is going crazy about the girl, he really is. Guys rarely say that.
Kommentar: Låter också troligt. De få gånger jag hört killar jag känner verkligen säga så så har det verkligen varit för att de brytt sig så.. jag håller nog med där. Minns inte om jag sagt exakt de orden själv, men de har jag säkert, för längesedan.

 

22. When a guy asks you to leave him alone, he's just actually saying, "Please come and listen to me." but if he said he doesnt want to talk about it, give him a day or 2 and he will come out
Kommentar: Har jag också svårt att svara på, men jag själv är som sagt mer öppen. Kan inte minnas när jag senast ville att någon skulle lämna mig ifred? Och att man inte skulle vilja prata om det - fråga som sagt. "Give him a day or two"? Visst, det kan man la göra, men själv så kan jag lika gärna säga vad det är bums om jag litar på tjejen i fråga.

 

23. If a guy starts to talk seriously, listen to him. It doesn't happen that often, so when it does, you know something's up.
Kommentar: Håller med. Är nog så generellt också. Jag skämtar ju rätt mycket, men när jag väl vill vara seriös så.. ja, då vill jag verkligen det. Även om det förmodligen inte dröjer länge innan jag blir på bra humör igen och ett litet skämt slipper ur munnen :)

 

24. When a guy tells you that you are beautiful, don't say you aren't. It makes them want to stop telling you because they don't want you to disagree with them.
Kommentar: Haha, jaså minsann. Det vet jag inte, för det är hittills ingen som sagt nej när jag sagt det :P Inte vad jag minns iallafall. Men skulle någon förneka och säga "nej det är jag inte" så skulle man nog bli lite osäker, men jag skulle förmodligen agera tvärtom istället. Inte sluta säga det utan försöka övertyga tjejen i fråga att "Jo, det är du visst, du är vacker!". Tycker jag det så tycker jag det! Så jag håller inte med på denna punkt 24.

 

25. When a guy looks at you for longer than a second, he's definitely thinking something.
Kommentar: Ja, självklart. Vad är det för överraskande med det? Oftast handlar nog tanken då om "fan vad hon är fin..". Är det en tjej man ogillar som tittas på så dröjer man nog inte kvar i mer än en sekund..

 

26. A guy has more problems than you can see with your naked eyes.
Kommentar: Det var jag ju inne på lite innan (punkt 11), så ja, säkerligen.

 

27. Don't be a snob. Guys can be intimidated and give up easily.
Kommentar: Definitivt. Behöver inte tillägga så mycket här tror jag? Vem vill vara med en stuck-up bitch? (Lite överdrivet, men ni fattar)

 

28. Guys talk about girls more than girls talk about guys.
Kommentar: Återigen: hur ska jag veta det? Då måste jag ju först veta hur mycket ni tjejer pratar om oss, eller hur?

 

29. Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions and are MAD confusing but somehow are drawn even more to them.
Kommentar: Haha, o ja! Exakt så! Som det enkla exemplet man hört tusen gånger: Ett par kör förbi en glasskiosk och tjejen säger "Det verkar gott". Då förutsätter man att killen underförstått ska fatta att han ska tvärnita, springa ut och handla glass. Vi killar tar det som en åsikt, ett statement att du tycker det ser ut som de har god glass. Eftersom meningen inte är avslutad med ett tydligt budskap: "..kan vi inte stanna till och ta en glass?" så kör vi förbi och tänker inte mer på det. Om inte vi själva just då synkar såklart och också är sugna på glass. Inser ni problemet? :P Vi kan inte läsa tankar, även om ni hoppas att det är så ;) (det hade varit skönt om vi kunde det, men tyvärr!) Men det spelar ingen roll, ni är underbara ändå, haha.

 

30. A guy would give his right nut to be able to read a girl's mind for a day.
Kommentar: Då är vi inne på ovanstående fråga lite igen. Min högra kula vetifan om jag skulle ge bort, men klart som fan att man skulle vilja ha förmågan att läsa era tankar och förstå er lite bättre.

 

31. No guy can handle all his problems on his own. He's just too stubborn to admit it.
Kommentar: Japp, var jag också inne på tidigare. Jag lyssnar på era åsikter, men jag har svårt att ta in dem och sedan följa råd. Man vill gärna klara allt själv..

 

32. Not all guys are assholes. Just because ONE is a jackass doesn’t mean he represents ALL of them.
Kommentar: Självklart. Känns också som en självklar punkt. Samma gäller för er tjejer, bara för att en av er hånglar runt med alla killar på en krog så betyder inte det att ni alla har den inställningen till förhållanden, eller hur? Tycker det är rätt uppenbart.

 

33. They love it when girls talk about their boobs.
Kommentar: Det finns nog många killar som gör, ja, det är ju trots allt en (eller ja, två) del av er kropp som vi blir tända av, så det är väl inte så konstigt att en kille kan uppskatta om ni pratar om dem? Klart jag tycker om det också, men det är inte så att så fort någon tjej nämner ordet bröst eller säger något snabbt om sina bröst så sitter jag som en dreglande utsvulten varg. Hallå eller, vi är inte alla grottmänniskor längre.

 

34. When a guy hits your butt it means that he wants you sexually
Kommentar: Nu går inte jag runt och slappar varje i baken som jag råkar få syn på. Om det är min flickvän kan det absolut betyda det, men skulle jag av nå'n anledning nå'nsin få för mig att göra det på någon annan tjej än flickvännen så skulle det vara någon nära tjejkompis som ett skämt. Men sannolikheten att det händer skulle förmodligen innebära att timmen var sen och alkoholen i bådas blodomlopp sagt sitt. Så igen: att alla killar skulle gå runt och slappa random sexiga tjejer för att de vill ligga med dem låter också lite grottmänniska för mig. Dessvärre finns det många killar som är sådana, men lååångtifrån alla.

 

35. Even if they refuse it all guys are ticklish on the ribs
Kommentar: Haha, jo, så är det nog faktiskt.. jag brukar inte vara det, men i höstas när en tjejkompis överraskade mig smygandes bakifrån med fingrarna kittlandes revbenen så blev jag en liten slingrig mask för ett par sekunder. Mycket ovanlig känsla! Men jag tror däremot inte det är det ställe där vi är kittligast. Fötterna t.ex. skulle jag tippa är mycket värre, iaf för mig..

 

36. Guys love neck rubs and if he lets you keep doing it ..it means that he really likes you or his neck really hurts lol
Kommentar: Absolut! Vem älskar inte massage? Jag gillar iofs att ge också, men att få massage.. Ja tack! Det måste inte betyda att "he really likes you" som mer än en vän dock. Massage är skönt, svårare än så är det väl inte?

 

37. When a guy sacrifices his sleep and health just to be with you, he really likes you and wants to be with you as much as possible.
Kommentar: Jo, men det låter väl också rätt självklart? Rätt uppenbart att man vill vara med tjejen om man skiter i att sova och äta och annat viktigt.

 

38. Even if you dump a guy months ago and he loved you he probaly still does and if he had one wish it would be you to come back into his life.
Kommentar: Stämmer nog i de flesta fall. Så var det för mig får några år sedan iallafall. Men med tiden blir det såklart bättre. Hjärtat kan läka sig själv oväntat bra även om det lämnas ärr.

 

39. Usually (not all the time) it's the guys who have all the millions of girlfriends how treat you bad, most of the "less popular" guys will treat you better.
Kommentar: Så kanske det är, det kan jag ju heller inte svara på. Men har man "millions of girlfriends" så är man uppenbarligen ingen hejare på längre förhållanden.. Jag vill bara ha one girlfriend.

 

40. Sometime men appreciate the burden being taken off of them. If you like someone... tell them. Otherwise nothing ever materializes from your feelings! Most guys like it when girls ask them out
Kommentar: Sant. Känns som att pressen alltid är på oss, att det är vi som ska ta första steget osv. Det är en rätt krävande press.. Det är inte detsamma som att vi är lata om vi inte tar första steget. Tar ni första steget så ska ni nog se att vi gladeligen kan ta det andra så att vi kan vandra vidare tillsammans om det vill sig väl :)


Sådär! Då har jag gått igenom alla 40 påståenden. Många stämde bra, medan andra kändes ganska fel och några stycken kändes lite väl uppenbara för att behöva vara med på listan.
Poängen blir väl att frågar ni oss bara om saker så kommer ni nog att förstå oss bättre. Försöker vi skämta bort svaren så försök vänligt att be om ett seriöst svar. Kräv det inte av oss - då finns risken att många killar ryggar tillbaka för att de sätts under oväntad press. Fråga oss uppriktigt och välmenande så svarar vi med största säkerhet och ni får veta mer hur våra hjärnor arbetar till skillnad från era egna ;)



Kommentarer
Postat av: Sofia

Wihoo, tack :D! höhö.Mycket intressant läsning, må jag säga. Är lite överraskad.. det var några som jag inte trodde stämde riktigt men som du tyckte stämdes alldeles jättebra.. 9,18,19.. där ser man! haha. Då ska jag börja säga sådär oftare... "Vet du vad?... va inget". mehehehehe.



Lyssnalyssna :D!



Japp, turen fungerar i princip alltid. Och jo, även den här gången.. tror jag ;D

2010-04-13 @ 23:52:00
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback