Landskamp med måttligt intresse

Jag undrar när landslaget senast kändes så fruktansvärt ointressant. Januariturnéerna har länge varit av föga intresse, men nu känns det värre än någonsin. Det enda som får mig att vilja se kvällens tillställning är att jag fortfarande har ett enormt landskampssug överlag efter sommarens fantastiska VM.
 
VM och EM och landslag har alltid varit det jag gillat mest med fotboll, ända sedan mitt intresse exploderade runt 01/02 och VM 2002. På den tiden hade vi ett svenskt landslag med en massa sköna profiler och ett fungerande spel. Vad har vi nu? Få riktiga profiler och ett spel som definitivt inte fungerar. Det enda som kan ändra på det hela är ett byte av förbundskapten, men det skulle skett redan innan detta kval. Det spelar ingen roll att vi fick svåraste motståndet (Portugal) i playoff till VM. Man kan inte ha det som argument för att Hamrén skulle sitta kvar när det ofta känns som ett smärre mirakel att vi ens tog oss till playoff med det stundtals bedrövliga spel han implementerat i landslaget. Och det har inte blivit bättre sedan dess, det är det mest horribla, snarare sämre.
 
Och så läser man om dagens startelva i Januariturnén där spelare som tidigare varit i utkanten, alternativt ska få känna på landslaget för första gången, ska prövas. I startelvan hittar vi.. Johan Elmander. Seriöst.. Det finns så många generalfel med det namnets närvaro i landslaget att jag inte ens orkar lägga energi på att skriva dem längre. Det räcker att säga att det är ett smärre skämt och en av anledningarna till att, som jag nämnde i början, landslaget är fruktansvärt ointressant just nu.
 
Tacka vet jag minnena av mitt kära Tysklands framfart i somras. Där fick man äntligen lite sköna känslor igen efter flera mästerskap där landet snubblat nära mållinjen.
 
I vilket fall som helst ska jag och Erik sticka ut och kolla på matchen ikväll, ta några öl och käka lite. Mitt intresse må vara lågt, men aldrig så lågt att jag inte vill se på en landskamp om jag har möjlighet. Även om föredettingar hittas i startelvan.
 
När jag ändå är inne på sport och på lite gnällhumör så är det också måttligt kul att femman köpte handbolls-VM så att jag inte kan se det i år. På TV:n i lägenheten här så har jag SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Barnkanalen och Öppna kanalen. Tjohej. Femman kan högaktligen stoppa upp.
 
Äh, nog med gnäll, nu gaskar vi upp oss och minns lite glada saker :D
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback