Zwölf julefrågor

Lånar lite frågor från min goda vän fröken Saaek. Tänker dock inte göra någon video likt henne utan istället göra som jag brukar och skriva en massa. Nog för att jag skulle kunna tänka mig att visa min nuna och snacka på istället, men jag är enligt min ringa mening som bäst skriftligen.
 
1. Hur firar du julen?
Alla jular hittills har firats med familjen vad jag kan minnas. Det brukar vara som så att man vaknar upp, går in till granen och hittar någon liten morgonklapp, äter frukost och därefter väntar och väntar och väntar..
Plötsligt är klockan tre och det är dags för Kalle Anka. Efter detta brukar det vara matdags följt av paketutdelning och avslutningsvis lite jullekar. Under hela dagen spelar julmusik och man tittar ut genom fönstren på vädret då och då. Antingen är det snö och mysigt eller så förbannas det över att det regnar. Godis äts kontinuerligt, julöl klunkas då och då och jag står för att fixa äggtoddyn. Ungefär så.

2. Favorit-juldoft?
Maten överlag kan man väl säga. Jag har alltid varit mer för mat än bakverk så när det börjar närma sig julmiddag med korvar och köttbullar etc. luktar det som mysigast.

3. Brukar du handla julklappar i sista minuten eller i god tid?
Det varierar helt från år till år. I år var jag klar väldigt tidigt för att vara jag.

4. Vad är det bästa med julen?
Att umgås med familjen och bara ha det mysigt. Lyssna på mysmusik, leka lekar och ha det allmänt trevligt. Och så maten naturligtvis.

5. Nämn en sak på din önskelista.
Prenumerationsförnyelse av Offside.

6. Favorit-julgodis?
Ischoklad.

7. Vad måste finnas på julbordet?
Köttbullar, prinskorv och sedermera gröt eller ris á la Malta. Det är väl de tre jag kräver främst.

8. Har ni jultomte?
Ja, det brukar bli sådant trevligt år efter år :)

9. Ditt bästa julaftonsminne?
Det är nog en av jularna vi firade hos farmor runt sekelskiftet när även Tysklandssläkten var på besök. Jag gillar när många i släkten samlas. Det är inte för inte som mina favorit-julfilmer är Tomten är far till alla barnen och Christmas Vacation där det ju är en hel del församlade med humor som ackompanjemang. I vilket fall var den julen jag menar både mysig och lite extra rolig paketmässigt.

10. Favorit-julsång?

11. Favorit-julkalender genom tiderna?
Mysteriet på Greveholm med Sunes Jul extremt tätt inpå.

12. Öppnar ni julklapparna på morgonen eller kvällen?
Undantaget den lilla morgonklappen så öppnar vi allt på kvällen.
 
 
Sådär ja! Julklappat och klart! Imorgon bitti åker jag till bästkusten och familjen. God Jul så länge!

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback