Jul, jul, strålande jul!

Så var julen över! Lika fort som den brukar försvinna försvann den ock i år.
 
Jag älskar att umgås med familjen och det finns ingen annan högtid som slår tiden när man är med sina nära och kära och bara rår om varann, spelar spel, äter gott och har det mysigt.
 
Julafton i år inleddes lite märkligt dock. Jag vaknade inte, som jag föreställt mig, till ett hus med rörelse, goda matdofter och julmusik. Nej, det som mötte mig var tonerna från en kass Beach boys-låt som jag aldrig gillat samt en bror som hälsade mig med "Ditt fete ålarens!"........
Mjahaja. Så juligt! Not.
Föräldrarna var tydligen i stan och handlade det sista och julskivan som brodern hade spelat tidigare hade nyss tagit slut och nästa skiva med gamla oldies hade börjat ljuda istället. Hmpf.
 
Snart var stämningen dock fixad då jag kört igång min feta jul-spotifylista och föräldrarna återkom från affären. Efter detta blev det en så prima jul som man hade föreställt sig.
Vi började med lite sedvanlig lapplek följt av Kalle Anka, fullproppande av julmat samt påföljande jäsande. Därefter blev det julklappsutdelning ett par timmar innan äggtoddy, ris á la Malta och lite fler lekar följde tills sen timme var slagen.
 
Som vanligt är jag nöjd med klapparna och blir glad över allt jag får :) Mest otippat (förutom broders cp-presenter givetvis, som är av ett oseriöst slag som vi traditionsenligt ger varandra varje år) var att jag fick en klocka, ett armbandsur, av föräldrarna. Jag har inte burit klocka sedan.. jag vet faktiskt inte. Jävligt längesedan i alla fall. Men jag har funderat på att skaffa en senaste åren så det var en kul grej att få nu!
 
Från broder fick jag bland de seriösa presenterna bland annat ett par böcker som sällar sig till min långa rad av olästa böcker jag har att beta av. Mest intressant av de två böckerna var en biografi från romartiden som tydligen ska vara en av de bättre böcker gällande denna tid.
 
Vilka de oseriösa presenterna var som vi gav varann i år? Broder gav mig tvättsvampar, ett sorts grattis-kort för de som var unga på 80-talet, och ett ett år gammalt mataffärs-kvitto. Av mig fick han en konservburk böngroddar och en konservburk tryffelersättning/fårticka. Smaskens!
 
Tack kära familj för ännu en fin jul!
 
 
'Tis the season to be merry!
 
Julstämning råder än, men nu kan man börja blicka mot sommaren..

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback