Then you'll be afraid

Verkar som jag lyckats få igång bloggverktyget på Facebook igen så att mina inlägg syns där. Ingen aning om hur länge det varit paj, men ett bra tag gissar jag. Facebook med sina värdelösa uppdateringar som förstör alla applikationer.. Filmtipsets app går fortfarande inte att få funktionell just nu. Kasst!
 
På tal om film så såg jag Maleficent igår eftermiddag. Mäkta bra! Jag var aldrig något fan av Disneys tecknade Törnrosa, men den här både vackra och mörka versionen av sagan är något helt annat. Det finns allt man kan kräva egentligen i sagoväg och lite till. Man både får ont och blir varm i hjärtat flera gånger om. Jolie är perfekt i rollen som den mångbottnade Maleficent. Stabil fyra gav jag den på Filmtipset.
 
---
 
Kräftskiva i lördags med släkt samt Erik och besök igår till idag av Calle. Lagom aktiv och social helg med andra ord!
 
Inför kräftskivan spenderade jag först eftermiddagen på att göra en dubbel tipspromenad. Dubbel i den bemärkelsen att det var 17 vuxenfrågor och 17 barnfrågor. Alltid sköj att komponera sånt! Mindre trevligt var det att sätta upp frågelapparna utomhus i snålblåsten. Jag lyckades också med att redan vid uppsättning av fråga ett skära upp ett fint blodigt snitt vid tummen med de vassa tejphållartaggarna.
Själva kräftskivan gick sedan i trevlighetens tecken och mycket snack, musik och lite spel passerades.
 
Calle kom vid åttatiden på kvällen igår. Vi begav oss relativt snart in mot Falkenberg för att leta upp någonstans att äta som inte var typ pizzeria (då hade vi lika gärna kunnat stanna kvar i Olofsbo och ringt efter hemkörning).
Vårt första mål var Harrys, men nej då. De stängde klockan 21 och klockan var 20.50. Något insläpp var det inte tal om. Man såg glada människor sitta innanför fönstren och äta och dricka gott. Bah. Vi sökte oss sedan vidare till ställe efter ställe som hade öppen dörr och öppen bar, men på alla ställen så blev det samma sak "Tyvärr, köket har stängt!". Jaha, skit i't då. På ett ställe stod det till exempel att man hade öppet till 22, men när vi gick in så påstods att de redan stängt klockan 21. Trots att det satt folk i baren. Stället var rejält sunkigt luktmässigt märkte vi när vi klevade in genom dörren så det var nog lika bra att vi lämnade stamfolket som satt i ett hörn vid den "stängda" baren.

Efter många om och men gav vi upp. Inte ens Grand Hotel serverade käk. Det slutade med att vi käkade burgare på Torggrillen några meter ifrån där vi ställt bilen. Tjohej.
 
När vi käkat klart blev det en liten handlingsräd på ICA efter diverse onyttigheter innan vi tog oss till farmors stuga och intog den för natten. Där blev det lite FM, musik och tjôt. Trevligt!
 
Idag inledde vi dagen med att handla frukost, vilket blev nybakat bröd, räkost, persiljesmör och apelsinjuice. Persiljesmöret skulle visa sig mycket värdefullt några timmar senare när vi försökte grilla några härliga, marinerade köttbitar vi köpt. Ursprungsplanen var att grilla igår kväll, men vädret tillät ej detta. Idag kom dock en liten lucka bland allt regn och vi ställde snabbt fram grillen och hällde upp.. mycket lite kol. Påsen var nästan slut. Jahopp. Klockan gick och vi pallade inte gå och handla igen. Således öste vi på med tändvätska och ett antal tändstickor i blåsten (husets enda tändare fungerade givetvis inte) och fick fyr på den sorgliga kolsamlingen.
 
En timme senare satt vi redo att äta köttet. Det blev inte grillat. Några blev förbrynta på grillen och sedan stekta, några stekta direkt. Det var här persiljesmöret hade gjort sin comeback då vi inte hade något annat stekfett i stugan. Det fungerade utmärkt och köttet smakade perfa.
Efter diskning var det dags för Calle att bege sig uppåt landet igen. Något sommarvackert Olofsbo fick han inte ta del av denna gång.
 
Som slutkläm på Calles besök kan sägas att hade han istället kommit idag vid denna tid så hade han fått solsken.. Kan inte minnas senast vi umgicks och det var sol faktiskt. Vi har i princip aldrig tur med vädret.
 
---
 
 
Mitt sinne är fortsatt fångat i filmen.

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback