Mot Olofsbo, det förlovade paradiset

I alla fall har det många gånger känts så på somrarna under åren. En idyll skyddad från storstädernas jäkt och krav.
Fast det gäller såklart på just somrarna, nu på hösten är det mest för att hälsa på brorsan man hänger med dit. En sommaridyll är inte så upplyftande om den är gråmulen de flesta dagarna.
 
I vilket fall åker jag ner dit inom några timmar.
 
---
 
FM 14 har kommit. Jag började testa lite löst inatt bara för att kolla några spelarvärden. Man blir bums lika grinig när man ser värden som inte stämmer på spelare man känner till väl. Jag menar.. nu har Tobias Hysén haft 7 i värde på "Kyla" i tre FM i rad (man kan ha 1-20). En av allsvenskans kyligaste avslutare (och även i landslaget om man ser till senaste landskampen som han ju gjorde två mål i). Hallå eller? Var är alla bra Sverigescouter som ska fixa sådana saker? Istället lägger spelutvecklarna en massa energi på att utveckla presskonferenser och annat. Visst, sådant är också bra, men kom igen, det viktigaste är fortfarande spelarna, annars har man inget spel över huvud taget.
Det blir till att ändra lite i editorn helt enkelt. Jag vägrar köra med uppenbart felaktiga värden, det känns som man tappar realismen för mycket.
 
Nåväl, i övrigt har jag inte hunnit testa så mycket. Några funktioner har försvunnit, några har tillkommit. Enda spontana saken jag hunnit störa mig på mer är att det är extremt stor text på vissa meddelanden. Det går att lösa genom att välja mer utzoomat skal, men då blir en massa andra texter lite för fjuttiga istället. Nåja, hellre småfjuttigt än att känna det som om man läser en barnbok för fyraåringar eller nå't.
 
Klart är ändå att det omöjligt kan bli lika frustrerande som FM 13, det i mitt tycke sämsta FM på många år av en rad orsaker, främst relaterade till den usla spelmotorn.

Dags att starta.. adjö verkligheten, goddag virtuella fotbollsplaner.
 
 
 
Yes, I'm kind of a dork when it comes to this. A proud dork.

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback