Tillbaka från Karlstad

Gårdagens resa och mästerskap var en trevlig upplevelse! Sånär som på att jag inte hittade någon riktig mat vill säga.
 
Själva bussresan gick fint. Efter att jag släppt iväg de aktiva stack jag för att ta mig in via pressingången. Jag var nämligen pressackrediterad vid eventet och skulle skriva lite lägesrapporter om hur det gick för våra göteborgska deltagare.
Vid pressingången var det helt dött. Vidöppet, inga ackrediteringar och bara lite TV-folk som drog sladdar.
Nåväl, letade upp pressläktaren, pressfikarummet och gick sedan och frågade en person i funktionärströja var ackrediteringarna fanns. Beskedet blev att de skulle delas ut 14.45, det vill säga så sent som en halvtimme innan förtävlingarna startade. Klockan var nu kanske halv två och jag fick istället snällt vänta. Egentligen behövde jag inte något pressleg då jag inte skulle till mixad zon eller nå't, det enda jag behövde från pressgrejerna var kod till det trådlösa nätet.
Jag tog plats på en ledig bänk på läktaren, packade upp min dator och började fila på en första inledande text. Några minuter innan 14.45 gick jag ner och kikade vid pressingången igen och nu minsann fanns det folk på plats. Jag fick mitt pressmojs och levererade en första text på förbundets hemsida.

Timmarna gick och tävlingarna likaså. En hel del fina resultat med segrar och personliga rekord för göteborgarna bland annat gavs i början. Mot slutet blev resultaten lite mindre bra, men allt kan ju inte alltid gå spikrakt uppåt.
I takt med att timmarna förflöt så ökade också hungern. För oss pressfolk fanns som sagt ett fikarum. I detta kunde man kanske tänka sig att det skulle finnas lite fikabröd eller mackor eller något, men icke. Det enda som fanns förutom drickor och kaffe var dammsugare och chokladbollar.
När mästerskapet var slut hade jag fått i mig en burk fanta, tre burkar kolsyrat vatten, två kaffe (jag har egentligen slutat med kaffe, men det blev kyligare och kyligare på läktaren och någon varm dryck krävdes) samt en chokladboll med kokos, en chokladboll med pärlsocker och en dammsugare. Med andra ord var jag inte superhungrig och levde på konstanta koffein- och sockerkickar. Nyttigt.
 
Nåja, jag gjorde jobbet, mästerskapet var kul att kolla på och resan var behaglig. Jag hann inte se så mycket av Karlstad, men Tingvalla IP bjöd på en bra stämning och flera olika väder (dagen började med sol, gick över i regn och slutade med småkall blåst).

Tillbaka i Göteborg sent där fader var snäll nog att hämta mig vid Friidrottens Hus då inga bussar längre gick till Kungälv tydligen. Runt ett-halv två var vi åter i Romelanda.
 
Lång, men rolig, dag till ända! Idag har jag bara tagit det lugnt och fixat lite småsaker med hemsidan.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback