I väntan på melodifestivalen

Upptäckte först för några dagar sedan att melodifestivalen börjar denna helg. Lite skillnad från förr kan man säga då jag hade stenkoll på när det började..
 
Alltså, det finns så mycket skit i melodifestivalen idag. Mer och mer för varje år som gått. Det är inte konstigt att mitt intresse dalat till bottennotering.
 
Varje år undrar man samma sak: Hur kommer det sig att denna skit kommit med i tävlingen? När man VET att det görs så mycket bra musik i vårt land. Liksom, man har kompisar som är helt okända men mer begåvade låtskrivare än vad majoriteten av bidragen som deltar har. Hur blev det såhär?
 
Det fanns en tid när tävlingen togs på lite mer allvar, när verkligt stora svenska artister deltog i tävlingen och gjorde det med välskrivna bidrag. Tänk bara på Tommy Körberg med "Stad i ljus" eller Björn Skifs med alla sina bidrag, eller Ted Gärdestad, eller ABBA.
 
Vad får vi idag? Kolla bara årets startfält så är det en sorglig syn. Och får man väl med någon större artist nuförtiden så har de väldigt ofta något uselt nästan plojbidrag och man hoppas att det ska räcka med att de är kända för vinst. Eller så tar man bara något kändare namn utan någon som helst musikkoppling och tänker att även det ska räcka (Ranelid till exempel..).
 
Med detta sagt har jag ännu mindre förväntningar än vanligt. Innan har jag gått in med inställningen att man i alla fall alltid brukar hitta EN låt man kan ta med sig varje år. Med årets startfält tror jag snarare att man får vara glad om man orkar genomlida allt.
.
Men visst, man ska väl inte säga något innan man gett alla bidrag en chans.. erfarenheten talar dock om att det inte blivit bättre med åren. Det var bättre förr, det var det..
 
Återkommer med någon form av omdöme när det hela är över.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback