Night sky

Förra inlägget hade rubriken "Samstag" (lördag på tyska). Min käre far såg dock först fel och läste "Samlag" och tänkte att hans son haft en väldans rolig helg helt plötsligt.
Så kan det gå när inte läsglasögonen är på!
 
---
 
Efter en dag med fm var huvudet inatt ganska mosigt vid tretiden. Såg ett avsnitt Oz innan jag somnade sött och drömde trevlig dröm. Det var segt att vakna sen, som det brukar vara när man drömt något bra. Nästan bättre att drömma dåliga saker för då känns det bättre när man vaknar och inser att verkligheten är bättre istället.
 
---
 
Det är mycket man borde göra som man inte gör och istället skjuter på. Jag kan inte påstå att skolan får en mer motiverad till att ta tag i saker heller, snarare tvärtom. Man tappar orken och lusten när man tvingas göra uppgifter som kommer hjälpa en ungefär 0,0% i framtiden (såvida du inte tänkt bli forskare, teoretiker).
Det är lite som när man gick i grundskolan och gymnasiet och tvingades läsa typ algebra. Helt ovettigt och onödigt för framtiden, såvida du inte ska bli matematiker eller dylikt.
Det är helt okej att få en kort instruktion om något, gällande grunderna i ett ämne, men inte att nöta sig fast vid det till förbannelse. Om vi tar algebra som exempel så är det väl helt okej om man blir tillsagd att man kan byta ut siffror mot bokstäver om du vill leka lite krångligt och teoretiskt, det är inte så svårt att förstå, fine. Men att sedan behöva sitta och traggla sig igenom en massa algebra-tal? Pointless. Det finns viktigare matematik än så och den har man redan lärt sig vid det laget som algebra kommer in i bilden.
 
Rituppgiften i veckan var halvtuff att ta sig igenom när man som jag kommit in lite senare i kursen och det blev mindre tid till den skitsega uppgiften i vetenskapsteorin, men det var ändå ett skönt avbräck gentemot vetenskapstjafset så det var värt det.
 
Poängen är att jag vill ha den här kursen väldans avklarad. Ett par seminarier kvar samt en äcklig hemtenta, sen skriva uppsats.
 
---
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback