Kent, Trädgårdsföreningen, 14/7

Konsert nummer fyra i ordningen för min del. Uddevalla 2008 var första, Lisebergshallen 2010 andra och Arvikafestivalen 2010 tredje. Man kan också säga att alla gått i den ordningen brahetsmässigt (prima "ord").

Uddevalla 2008 var magiskt. Låtlistan var superb, bandets energi på topp och sittplatserna riktigt bra placerade.

Lisebergshallen 2010 var nästan lika bra, även där sittplats.

Arvikafestivalen 2010 var mer en bonusspelning för mig eftersom den var i festivalsammanhang och man nyss sett kent i götet.
Helt okej, mycket lyftes av att M spelades och jag fastnade för den på allvar. Men nu var det ståplats och generellt är det inte min grej.

Så var det då konsert igår på Trädgårdsföreningen. Rätt bra stämning och skönt uppbyggt med lite festivalkänsla och en avgränsad avdelning där man kunde köpa öl o.s.v. Dock betyder inte alltid bra stämning att allt folk är bra. Vissa undrar man vad de gör där. Henke sa att någon kollade facebook en hel låt och jag såg något hjon längre fram som ägnade 90% av konserten till att stirra på sin kompis och sjunga låtarna i dennes ansikte istället för att kolla på bandet. Jaha? Värt.
Sen har man ju alla långa jävlar när man har ståplats. Och de som inte kan stå still utan måste rumla runt igenom havet av folk och knö runt hela tiden. Nä, ge mig en fast plats istället så man lättare kan fokusera på musiken istället för att störa sig på den jobbiga delen av publiken.
Som jag sa till Henke efteråt: Jag hatar folk och jag älskar folk.
Allt beror ju liksom på.

Konserten i sig var annars hyfsad, inte mer. Första halvan var sisådär och det var först framåt slutet som det började ta sig. Förutom Mannen i den vita hatten (som ju alltid är bra) var det speciellt 999 (lite överraskande) och Utan dina andetag som lyfte konserten. Lite synd att nya Petroleum som jag är rätt såld på kom så tidigt i spelningen. Hade gjort sig bättre mot slutet.

Som helhet var konserten hyfsad, men lite halvbesvikelse får jag ändå säga. Typ två tredjedelar från nya skivan och kanske 1-2 per skiva i övrigt, undantaget första och andra. Plus som sagt för att man körde Utan mina andetag och att 999 överraskade så mycket live. Men i övrigt så var det långtifrån bästa konserten jag varit på.
B B skulle jag säga på min femgradiga skala.
 
---
 
Nu ska jag återvända till fm!

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback