2011 - I backspegeln

Att sammanfatta ett helt år är egentligen ganska omöjligt. Inte minst med tanke på att man alltid naturligt har de senaste månaderna färskare i minnet än de som inledde året vilket innebär att man kan missa viktiga saker från början av året och ta alltför många intryck från den senare delen.

Hur som helst, jag ska göra mitt bästa för att minnas hela året i nedanstående lista.


Årets..

..Film:
Jaha, redan här blev det svårt. Att jag inte spontant har en i huvudet måste sägas ganska illa. Beger mig till imdb för en snabbtitt.. Visst, det har gjorts många hyfsade filmer, men det är inte så att jag har någon fantastisk att lyfta fram ändå. Men ja, efter lite övervägande så får jag, förmodligen något otippat, välja ut "Jag saknar dig". Det är absolut inte den bästa film jag har sett och som jag skrev i min lilla recension så är flera skådespelare halvtaffliga eller kassa, något som jag i vanliga fall hatar, men här spelade det ingen roll, jag fastnade ändå för att den kändes så äkta i övrigt och verkligen grep tag i en. Som bubblare får jag nämna filmen "Limitless". (För övrigt såg jag King's Speech i år, men den gjordes ju förra året och jag räknar den då ändå till filmåret innan eftersom jag kollade på din inför Oscarsgalan, annars hade den tagit förstaplatsen).

..Låt: Veronica Maggio - Jag Kommer. Utan tvekan, när den kom hade jag den konstant i huvudet i nästan två veckor. Sjukt. Skivan som helhet är en av de bästa jag äger, så enkelt är det.

..Konsert: The Arks första, mer intima, avskedsturné i våras där jag för både första och sista gången fick se dem. en kavalkad av alla låtar man vuxit upp med och längtat efter att få höra live. Olas inledande lilla tal till "It takes a fool to remain sane" gjorde halva konserten. Magisk stämning.

..Resa: Måste välja två här. Resan till Liverpool med Peter och Fredrik var grymt bra. Idel trevliga engelsmän, sköna upplevelser, lagom ljumma kvällar, fantastiskt god och billig mat överallt och självklart all billig god öl (man får heller inte glömma mitt och Peters damp med att lägga hela hotellrummets inredning på den halvsovande stackars Fredrik).
Den andra grymt bra resan var kryssningen med skolan, också i våras. Hur många som helst man kände åkte med, stämningen var på topp, maten superb, fyllan under kontroll och det fanns alltid någonsstans att vara och någonting att göra. Blir svårt att toppa den i kryssningsväg helt enkelt.

..Tråkigaste: När mormor var på sjukhus.

..Bästa: Att mormor blev allt friskare och fick komma hem igen, relativt pigg och glad.

..Roligaste: Mycket svårt att gradera.

..Jobb: Vasaloppet var en intressant upplevelse på flera sätt. Hade några dalar, men mest var det toppar och kul.

..Sporthändelse: Framför allt Sveriges avancemang till EM naturligtvis, men vinsten mot AIK hemma med 3-1 i våras satt förbannat jävla gött den med.

..Man: Tobbe Hysén som valde hjärtat och IFK framför pengarna i Belgien.

..Kvinna:
Förutom Tuva då så.. får nog bli Maggio där också.

..Dokumentär:
"Queen - Days of our lives"

..Största förluster: Per Grundén, Lasse Brandeby och Stefan Liv

..Godaste:
Flera kandidater här också. Max Umami-burgare var löjligt god efter en utekväll i Falun, oxfilén nu under nyår var perfekt tillagad, käket i Liverpool och på kryssningen som jag nämnde.. jaa, man har ätit mycket gott i år helt enkelt. För att inte tala om allt gött grillat man käkade i somras då.

..Största töntar: Bråkstakarna i cowboyhattar när jag & Henke för en gångs skull var på krogen i Kungälv i våras.

..LAN: Ja vafan, det händer ju inte så ofta. Den sköna helgen där massa FM fördrev vår tid hemma hos Ståhlbrand/Näzell och onyttigheterna stod som spön i backen.

..Projekt: Att äta sig ur huset. Började i april och hade som mål att endast leva på det jag hade hemma just då, undantaget dryckesvaror, fram till sommarlovet. Det gick bannemig och billigt leverne blev det (som passade bra i tiden med tanke på resan till Liverpool som kostade några kronor).

..Dröm: Medan jag skriver detta sitter jag och kollar igenom bloggen från året som gått och denna dröm had jag glömt, men den är bara så väl detaljerad att jag får ta fram den igen här.

..Serie: Plöjandet av "Prison Break" i all ära, men som helhet så väljer jag mitt genomplöjande av "The Shield".

..Idrottande: Givet en viss futsalturnering med Björkman Bitches! (Dock var minigolfen jag vann på sista hålet i våras rätt kul också ^^)

..Klantighet: Är väl ganska odiskutabelt att för tredje gången envisa sig upp på cykeln efter de första två krascherna och då krascha en tredje gång och åsamka sig en massiv blodspillan av skrapad kind och snitt i ögonbrynet (som numera är ett lite halvfräsigt ärr).

..Mest välregisserade: Kvällen i somras när jag och Erik skulle säga hej då för den sommaren (vi ses ju i princip bara på somrarna). Vi grillade, kvällen var ljum, spelade fm och tjôtade en massa om tid som varit, tid som är ochtid som komma skall. Nostalgiskt och gött. Enligt mitt blogginlägg avslutades kvällen med att "Amazing Grace" spelades på radion medan jag smög hemåt i natten. Manlig vänskap kan se rätt vacker ut ibland den med.

..Droghandel: Systembolaget får ursäkta, men det var rätt intressant att vandra i Christianias dofter.

..Matfrossa: En period i somras kändes det som att man levde på smörgåstårta. Ingen annan åt av den så vafan, bättre att jag lever av den än att den förgås.

..Köp: Väldigt sent på året införskaffades den underbara laptop jag nu sitter på.

..Tonårsagerande: Ligga på rygg på asfalten mitt i natten i en korsning halvpackad och tjôta och kolla upp i stjärnorna.

..Siffra: 25 fyllde jag ju och det är tydligen en speciell siffra. Jag vet inte det jag, men det är ju enda gången jag fyller det så då får det bli den siffran! Närmare 30 än 20 känns sådär. Visst, det finns något skönt och tryggt i att veta att man har en vuxen ålder, men jag hade såklart hellre varit närmare 20. Å andra sidan, jag är närmare 20 än 40.

..Frisör: La ut runt 330 på frisör för en gångs skull. Elevklippning på en snofsig salong (elevklippning på en bra salong är inte att eleven är en klant utan bara att den tar lång tid på sig och är snarare extra noggrann eftersom den ju vill visa sig bra för den som har salongen) där det ingick en inledande tvätt och hårbottensmassage med nåt mojs i. Jag klagade inte, nog för att jag gillar att ge massage, men man borde få massage själv oftare.
Det var värt pengarna den gången i alla fall, men nästa gång blir det nog billigare (och det blir relativt snart, börjar bli grottmänniska).

..Väg: Bandstolsvägen som aldrig kom. När jag besökte Katarina och Danne i Uppsala skulle jag gå av där sade Danne, men nähe då, det var om jag kom med en annan buss. Så jag åkte några stationer, använde lokalsinnet som funkar som bäst i pressade situationer och lyckades hoppa på rätt buss åt andra hållet tills jag kom till Bandstolsvägen. Vad är en bandstol?

..Lokalsinne: När vi ändå är inne på det så på ena kvällen i Uppsala var vi ute och partade och alla försvann när vi skulle gå hem. Katarinas telefon var snodd och Dannes hemma. Jag började gå lagom packad åt det håll som kändes rätt (kan inte säga att jag känner till Uppsala superväl), även om jag visste att det skulle ta en evighet att komma fram. Plötsligt svängde en taxi in framför mig och släppte av folk - Richard hoppade in. Det visade sig att jag trots allt gått åt helt rätt håll. Bravissimo!

..Stolpskott: Läraren i slutet av året.

..Bok: Dan Browns "Den förlorade symbolen" tätt följ av Läckbergs "Fyrvaktaren".

..Okände son: Marc Martel som är det närmaste man kan komma Freddie utan att vara Freddie själv.

..Spel: "Football Manager" såklart, duh!

..Utklädnad: Mitt namn är Ture Björkman!

..Psykos: Den jag beskrev här. Aldrig känt något liknande och kommer förhoppningsvis inte göra det heller.

..Rekord: 4344 åskådare på Heden i bandymatchen GAIS vs. IFK Kungälv! Alltid kul att vara med om något historiskt.

..Kurs: Fotbollshistoriken på distans, trots att jag inte lagt så mycket tid på den det senaste som jag borde och önskar. Imorrn blir det all in på allvar med boken om tysk fotboll.

..Växt: Min krukväxt i Falun som mirakulöst fortfarande lever sedan min flytt dit. Gröna fingrar på äldre dar? Fast ja, nu ska jag ju vara borta ett bra tag så man får hoppas ett Joel vattnar den stackarn.

..Radio: Det enda radioprogram jag pallar lyssna på är självklart "Musikhjälpen".

..TV-program: Kollar ju inte så mycket på TV heller, typ aldrig, men "På Spåret" är alltid "På Spåret", så det plus "An idiot abroad".

..Ord: "Väs!"

..Datum: 11.11.11

..Dryck: Som vanligt mjölk.


Sådär, nu kom jag inte på något mer rent spontant! Ni får la fråga mig annars om ni kommer på något mer ämne. När man tänker efter har det hänt rätt mycket ändå, trots att 2011 har varit lite av ett mellanår. Är nästan lättare att beräkna utifrån läsår i skolan, för isåfall var hösten 2010 till och med våren 2011 en av de bästa tiderna hittills i livet. Och det bevisar bara en sak: det finns inget som säger att alla dina roligaste saker redan har passerat, det kan alltid komma nya tider. Jag trodde inte att denna pluggsejouren skulle kunna toppa min första men det bevisade mitt första år med råge att den kunde (förutom den uppenbara extra grejen i form av förhållande som jag hade förra sejourens första halva då).
Hösten som gått har varit upp och ner och våren nu är ju distansaktig och kommer bli lite skum. Däremot kommer nog sista läsåret bli rätt skoj!

Och snart är det sommar ;)

Gott Nytt År på er återigen så hörs vi snart!



-Mitt namn är Ture Björkman!
-Jag vill vara i fred, skriva på min bok!
-Stackars Bertil!

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback