Mitt enda inlägg med avsiktlig politisk touch

Det fanns en tid, på gymnasiet, då jag hade ett visst politiskt intresse. Linjen jag gick hade också ett lite underliggande politiskt tänk där vi bland annat åkte på resa till EU-parlamentet i Bryssel.
 
Så småningom började jag dock tröttna på hela den politiska grejen. Jag tappade intresset och det mått av engagemang jag hade. Det kändes mer rätt att tänka på helt andra saker.
 
Undantag har varit i valtider då jag alltid sätter mig in i partiers åsikter för att bilda mig en uppfattning om vilket som passar mina åsikter bäst. Ligga på sofflocket och skita i att rösta finns inte för mig, det är detsamma som att totalt acceptera/skita i vad som än händer i Sverige och världen.
 
På bara senaste två åren har dock ett antal saker skett som gjort det svårt att inte bli för irriterad på hur saker ser ut, hur vissa saker förändras. Förändringar kan vara bra, men förändringar kan också vara väldigt dåliga, trots att det kanske är en tanke bakom som egentligen menar väl.
 
Det som blossat upp på senare tid har liksom blivit lite droppen för hur mycket jag pallat utan att säga något. Till sist kan man inte tiga still längre. Problemet är att börjar man säga något så ger man sig automatiskt in i politiken igen på ett sätt som gör att man får svårt att sluta. Ett engagemang vaknar som man kanske egentligen inte har energi till. Man ser saker överallt som man innan bara kunde bortse från eftersom man hade annat att tänka på. Man hade inte gett sig in i debatten så man behövde inte påverkas på samma sätt och må lika dåligt över det hat som väller från båda sidor.
 
Den starkaste anledningen till att jag inte pallade engagera mig mer än jag gjorde i och efter gymnasiet var att jag blir såpass påverkad själv. Jag är en känslomänniska och mår på riktigt dåligt när jag ser hur folk behandlar varandra så fort någon brännande fråga blossar upp. Folk som innan kunde vara vänner blir plötsligt ovänner och hat föds som inte hade uppstått om inte debatten i fråga hade vuxit till orimliga proportioner.

Jag står alltid för det jag tycker och det jag tycker är rätt, men jag har sagt mitt för den här gången. Nu tänker jag återigen fokusera på andra saker som både jag och andra omkring mig mår bättre av. Jag vill alltid att andra ska må bra, så har det alltid varit och så enkelt är det.
 
 
//Björkman
 
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback