Annandagsbandy

Annandagsbandy, denna fina tradition, skulle självklart avnjutas idag.
Problemet var bara att direkt när jag och Henke gått igenom porten vid ett-tiden och lämnat ifrån oss våra biljetter så hördes speakern ropa ut att bandyn var uppskjuten på grund av dålig is och förmodligen inte skulle börja förrän vid ungefär fyra. Tidigast klockan tre skulle de ha närmare besked.
Så vad gjorde vi? Eftersom vi just gått in genom vår förköpsentré, och det av förköpsbiljettshögen att döma var relativt få förköpare, så blev vi enkelt igenkända och tog med oss två biljetter igen ur högen för att kunna komma in senare.
 
Vi gick raskt upp mot Västra Gatan och tänkte dricka kaffe i några timmar. Så blev också fallet. Vi gick in på första bästa kafé som såg öppet ut och kände oss lite som i Vänner då de bästa platserna, en soffa och två fåtöljer, inte var upptagna trots att det fanns en hel del folk därinne. Gött!
Runt tre traskade vi ner mot Skarpe Nord igen och placerade oss på bra mycket bättre platser än vi annars hade fått från början då det nu saknades en hel del folk som ursprungligen funnits på arenan.
 
Matchen började som annonserat vid fyra (problemet med isen var tydligen att den spruckit, men nu var den lagad) och Kungälv inledde bra med att sätta första bollen till 1-0. Därefter sket sig dock allt, missat i princip friläge från hemmalaget och GAIS satte snabbt både 1-1 och 1-2. Sedan rullade det på och till slut stod eländesresultatet 2-5 att läsa på tavlan.
 
Mina tre intagna miniflaskor Jägermeister hjälpte föga till att bättra på humöret gällande matchen, men när vi kom tillbaka till Henkes bil på parkeringen så blev man desto gladare när man fick sena julklappar i form av TV-serie och bok.
Efter den spontana parkeringsjulklappsutdelningen stack vi och käkade thaimat och tjôtade en stund innan det var dags för hemfärd.
 
Tjejen som serverade på matstället var för övrigt söt. Dock i totalt obestämbar ålder. Henke trodde hon var mellan 18-26, medan jag mer tror på ungefär allt mellan 17 och 24. Känns som man var bättre på att se folks åldrar rent generellt när man var yngre.
 
---
 
Nu blir det lugn kväll med musiklyssnande, FM och film. Tjo!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback